Lahmacun, pide tadında bir lezzet.

Hamuru İcin:

4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su

İc Harcı İcin:

200 gr kıyma
2 adet rendelenmiş veya rondodan cekilmiş patates
1 adet rendelenmiş soğan
Domates rendesi ya da kışlık hazırlanmış domates puresi
Tuz, karabiber

İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz... Derince bir kabın icine unumuzu koyup ortasını acıyoruz.
Actığımız boşluğa 1 paket kuru mayayı koyup uzerine 1 tatlı kaşığı şekerimizi koyduktan sonra 1 su
bardağı kadar ılık suyumuzu havuzumuza dokuyoruz. 10 dakika kadar beklersek mayamızın
kabardığını gorebiliriz. Mayamız kabardığına gore artık tuzumuzu ekleyip azar azar su ilavesi ile
hamurumuzu ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Ustunu nemli bir bezle kapatıp
hamur iki katına cıkana kadar bekliyoruz...

İc harcımız icin kıymayı bir kaba alıyoruz, diğer tum malzemelerle birlikte karıştırıp harcımızı hazır
hale getiriyoruz...

Ben hamurumu sabah yoğurdum akşama kadar beklettim, harika kabardı...
Hamurumuzu 12 eşit parcaya ayırıyoruz.. Tezgahımızı bolca unlayıp merdane yardımı ile servis
tabağı buyukluğunde acıyoruz. Uygun kıvama gelince arasına 2 yemek kaşığı dolusu harcımızdan
koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Teflon tavada onlu arkalı pişiriyoruz. Tavaya cok az tereyağı
koyabilirsiniz fakat asıl bir yuzu piştikten sonra diğer tarafını cevirdiğimizde pişen yuzune tereyağ
surerseniz enfes bir lezzet yakalamış olursunuz. Yanında ayran ile servis yapabilirsiniz.

Not: Patates koymayabilirsiniz. Ben hem bereketlendirdiği hem de ayrı bir lezzet kattığı icin tercih
ediyorum...