Adı var mıdır bilmiyorum.Kendim uydurdum ve makarnalarla cok lezzetli oluyor.
İşte tarif:
Birkac tane soğanı halka yada yarım ay şeklinde doğruyorsunuz.Kalın doğrayın biraz ama.(Bence once denemek icin az yapın damak zevkinize uymaz belki ama cok lezzetli gercekten)
Sonra tavaya yağı koyuyorsunuz.Ve uzerine soğanları ekleyip kapağını kapatıyorsunuz.Ocağın altını cok acmayın yanarlar kısık ateşte pişirin.
Bu sırada siz domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın(rendelemeyin olabildiğince kucuk doğrayın).
Sonra yumuşamış olan soğanların uzerine domatesleri ekleyin.Sonra uzerine tuz ekleyin kapağı kapatın kısık ateşte pişmeye devam etsin.
Bu sırada siz maydanozları doğrayın.
Yaklaşık bir 5-10 dk sonra domatesler pişmiştir zaten.Eğer suyu az geldiyse gozunuze domatesler pişmeden once az miktarda su ekleyin bunu goz kararı yapın.Cok sulu olmaması lazım cunku.
Domatesler piştikten sonra uzerine kırmızı pul biber ekleyin.Bir kac dakika bekleyin sonra altını kapatın ocağın.Ve hemen maydanozları ilave edin.Kapağını kapatın.
Ben genelde bu sosu makarnalarda kullanıyorum eğer sizde oyle yapacaksanız sosu piştikten sonra 2-3 dk dinlendirip hemen makarnayla buluşturun.Bunu tabakta değil makarnanın piştiği tencerede yapmanızı tavsiye ederim.
Ben cok seviyorum lezzetli buluyorum umarım sizde beğenirsiniz.Afiyet olsun