Merhaba Arkadaşlar,
Mutevazı ramazan soframıza hoşgeldiniz. Eşim bebeğim ve ben memleketlerimizden ayrıbir yerdeyiz o yuzden ramazanımız cok renkli gecmiyor haliyle. Bence Ramazanı ramazan yapan eş dost iftar davetleri vermektir. Burada boyle bi imkan olmayınca ben de biraz eğlence olsun diye yarışmaya katılmak istedim. Bu hafta itibariyle bebeğim heryere tutunup ayaklanmaya başladığı ve genel olarak ilgi istediği icin tarifim cok ama cok pratik bir tarif.

Menumuz
-Yayla Corbası
-Kozalak Mantı*
-Peynirli Ev Eriştesi
-Kaşık Salata
-Hoşaf Tadında Meyve Suyu
-Ramazanın tadı Hurma ve tabiki sofralarımızın bir numaralı aranan lezzeti Su ( Ben sponsor olarak memleketimden cıkan Niksar Ayvaz Suyu da size anlatmak istedim )
-Gullac

Herkese bereketli ramazanlar.

Kozalak Mantı Malzemeler
-3 adet yufka
-uzun olanlardan 1 tane pipet
-200 gr kıyma
-1 adet yemeklik doğranmış soğan
-1 yemek kaşığı domates salcası
-sıvıyağ
-tuz pulbiber karabiber gibi baharatlar
-sarımsaklı yoğurt

Oncelikle yufkaları once dorde sonra her bir parcayı istediğimiz buyukluğe gore ya 2 ye ya da 3 e bolelim.

Pipet yardımıyla borek sarar gibi yufkamızı sarıyoruz ucunu suyla ıslatıp yapıştırdıktan sonra pipetten sıyırıp bir tabakta biriktirelim.

Daha sonra kızgın yağa atarak kozalaklarımızı kızartalım.

Eğer kızartma işlemi size zor geliyorsa 3 yufka cok uzun surmuyor 10- 12 dakikada bitirdim ama hafif olsun istiyorsanız fırcayla yağlanan kozalakları fırına da surebilirsiniz. Ben henuz bu seceneği denemedim.

Bu aşamadan sonra soğanlarımızı tencerede pembeleştirip kıymamızı atıyoruz. Kıymanın rengi değişince salca ve baharatlarını katıp iyice pişmesi icin kısığa alıp sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Ben 2,5 - 3 bardak yoğurt 3 kucuk diş sarımsak yaptım.

Hazırladığımız yoğurdu kozalakların uzerine yaydıktan sonra kıymalı harcıda uzerine dokuyoruz.

10-15 dakika bekletirseniz iyi olur. Afiyet olsun

Ramazan Soframız

Eşimin hazırladığı gullac Sunumunu cekmemişim ne yazık ki kızlar ama bir tuyo paketin ustunde ki cok ama cok tatlı olmuştu. Kesinlikle şekeri azaltılarak yapılmalı.

Gelelim Ayvaz Suyuna

Dunyaca unlu Ayvaz Suyu, Tokat'ın Niksar ilcesinde, kente 2 kilometre uzakta bulunan Kultur Mahallesi ’ndeki Ayvaz Parkı ’nda doğdu. Ayvaz Suyu ’nun cok eski tarihlerden beri bilindiği sanılıyor. Araştırmalar sonucu en eski tarih M.S.4. yuzyıl olduğu belirtiliyor. Ayvaz Suyu ’nun onemli tanıklarından olan Evliya Celebi ’nin Seyahatnamesi ’nden alınan bazı bolumler bu suyun onemini şoyle dile getiriyor: “Şehrin Kıble tarafı dışında haylice mesafede guzel ve kucuk binalı bir ılıca var. Suyu cok faydalıdır. Gayet guzel ve lezzetli bir hayat suyudur. Meşhur ve guzel bir ılıcadır.”

Niksar ’ın artık sembolu durumuna gelen Ayvaz Suyu ’nun şişelemesi 1960 ’lı yıllarda elle doldurularak yapılıyordu. 1980 ’li yıllarda ilk otomatik doluma gecildi. 2004 yılında modern yontemlerle uretim yapan Ayvaz Su fabrikası 43.616 m arazi uzerindedir.

Ayvaz Suyu kaptaj alanı fabrikaya 100 metre mesafede olup geniş bir alanın betonlanmasıyla emniyet altına alınmıştır. Fabrikada uluslar arası sağlık standartlarına uygun olarak uretim yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Mudurluğu mevzuatı gereği filtre edilmesinden dolayı “icme suyu işletme ruhsatı” ile faaliyetine devam etmektedir. Ayvaz Suyun herhangi bir mineral katkısı yoktur. Duşuk sertliği ile ozel bir tadı ve muşteri grubu vardır.

Bu benim ilk yarışmam, Herkese Başarılar Kızlar