Herkese merhaba hayırlı ramazanlar

Tarifime gecmeden once menumu yazayım

Mercimek Corba
Tavuklu Sac Kavurma
Kara Lahana Dolması
Islim Kebabı
Sodalı Borek
Etli Barbunya
Cilekli Parfe

Bu kategoriye ailecek severek surekli yediğimiz sac kavurma ile katilmak istedim herkese başarılar

Malzemeler ;
4 adet tavuk goğsu
3 adet kırmızı biber
4 -5 adet yeşil biber
2 adet iri kuru soğan
4-5 adet iri domates
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz
1 cay kaşığı kimyon karabiber pul biber
Yarım cay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak

Yapılışı ;

Ilk once kırmızı , yeşil biberi ve sogani rondodan gecirip tavaya atıyoruz yağımizi ekleyip soteliyoruz ardından kup kup doğradığımız tavuklarımızı ekliyoruz.
Daha sonra rondodan gecirdiğimiz sarimsak ve domatesleri de ekliyoruz kısık ateşte pişiriyoruz

Daha sonra kavurmamiza tuz karabiber pul biber, salcamizi, biraz da su ekliyoruz ve kısık ateste pişirmeye devam ediyoruz

Ve kavurmamiz servise hazır.

Bu da sofram afiyet olsun

Beypilic
Beypi A.Ş. nin temeli Beyyem A.Ş. ile atılmıştır. Beyyem A.Ş. Ankara'nın Beypazarı İlcesinde karma yem uretmek amacı ile 1979 yılında kurulmuştur. Karma yem uretimi yapan fabrika, 1981 yılı Ekim ayında uretime başlamıştır.

Beyyem A.Ş. onculuğunde pilic eti uretimi yapmak uzere 1986 yılında şirketimiz kurulmuştur. Beypi A.Ş. 1987 Ağustos ayında Bolu-Goynuk'te kurduğu kesimhane ile pilic eti uretimine başlamıştır. Damızlık kumesleri, kuluckahane ve uretim kumesleri yatırımları yapılarak faaliyetin tam entegre olması sağlanmıştır. Beypazarı İlcesinde başlayan yatırımlar daha sonraki yıllarda Bolu İlinde devam ettirilmiştir. Bolu İlinde, ikinci bir kuluckahane, karma yem fabrikası ve kesimhane ile cok sayıda damızlık ve uretim kumesleri yatırımları gercekleştirilmiştir.

Pilic eti uretiminde pişirilmiş urunlere kadar geniş bir urun portfoyu sağlanmış, tam yağlı soya uretim gibi karma yem uretimine destek yan yatırımlarda gercekleştirilmiştir.

1995 yılında şirket merkezi Bolu'ya alınmıştır.

2004 yılında ise Beyyem A.Ş. tum varlıkları ile Beypi A.Ş. ye katılmıştır. Boylece Beypi A.Ş. cok guclu bir yapıya kavuşturulmuştur.

Surekli ilk 500 kuruluş arasında yer alan ve surekli buyumesi sonucu sektorde Turkiye'nin ikinci firması konumuna ulaşan Beypi A.Ş. sektordeki pek cok konuda ilk olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.