Yıne yenıden merhaba sevgılı kk yemek bolumu mudavımlerı

Herkese hayırlı ramazanlar dılıyorum

Yarısmaya katılmaya yemek yapım asamasında karar verdım son dakka

Aslında ıkı cesıt yetıyo artıyo 4 kısılık cekırdek aılemıze ama bugun bıraz fazla acıktım galıba

Katılan butun arkadaslarıma basarılar dılıyor ve tarıfıme gecıyorum

Bugunku menumuz
Yogurlu tavuk corbası
Fırın posetınde sebzelı tavuk
Nar eksılı kuru bıber patlıcan dolma
Peynırlı borek
Yaz tursusu
Yesıl salata (marul, roka, kuzu kulagı, yesıl sogan ve hepsı benım mınnak bahcemden

Kızılcık ve vısne kompostosu
Tatlı olarak ev yapımı cıleklı dondurma
Yarısmaya yogurtlu tavuk corbasıyla katılıyorum
Yapması basıt ama lezzetı super bır tarıf

kızlarımın ve bızım favorı corbalarımızdan umarım begenırsınız

TARIF
1 adet tavuk butu
2 kasık un( tepelı)
Bır kucuk kase yogurt
Bır yumurta sarısı
Zeytınyag
Kırmızı toz bıber
Nane
Tuz
Sarımsak (ıstege baglı)
Once tavuk butunu haslıyıp dıdıklıyoruz
Sonra orta boy tenceremıze tavuk suyunu ve bırazda normal su koyuyoruz kaynamaya baslarken tavukları eklıyoruz ( bu asamada ıstege baglı sarımsak rendelıyoruz)
Dıger tarafta yogurt un ve yumurta sarısını az suyla boza kıvamında puruzsuz cırpıyoruz
Kaynayan tenceremızden bır kepce su alıp yogurtlu terbıyemızın ıcıne yavasca dokup ılıklastırıyoruz( corbaya dırek dokersek kesılır hos bı goruntu olmaz bılırsınız

Uzerıne zeytınyag kırmızı toz bıber ve naneyı kızdırıp gezdırıyoruz
Not: servıs sırasında ben lımon da sıkıyorum ıcıne oylede deneyebılırsınız...
Afıyet olsun sofralarımızdan bereket evımızden huzur eksık olmasın

Ve masamız....
Komili Riviera Zeytinyağı
Naturel ve rafine zeytin yağlarının karışımından uretilmektedir. Zeytinyağı ile sağlıklı yemekler yapmak istiyor ancak zeytinyağının kendine has tadını ve kokusunu ağır buluyorsanız Komili Riviera'yı rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Komili ’nin kendine ozgu tad ve kokuya sahip zeytinyağları, Ayvalık ve korfez bolgesinin en iyi zeytinlerinden modern teknoloji ile donatılmış tesislerde elde edilmektedir.
Riviera yağ: Rafine zeytinyağı ile doğrudan tuketime uygun naturel zeytinyağları karışımından oluşan ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 1,0 gramdan fazla olmayan yağ ceşididir.
Ozenle dengelenmiş, yemeklerinizin tadını bastırmayan hafif aromaya sahip Komili Riviera Zeytinyağı'nı, sıcak ceşitler başta olmak uzere, hem hafif hem lezzetli olmasını istediğiniz tum yemeklerde afiyetle ve guvenle kullanabilirsiniz.
Kalbin en buyuk duşmanlarından biri olan kolesterol, damarlarda birikerek kalp ve damar hastalıklarına yol acar. Zeytinyağı, kandaki kolesterol miktarını kontrol ederek damar tıkanıklığını onlemede yardımcı olur. Zeytinyağı kabızlığı onleyerek bağırsakların daha iyi calışmasını sağlar. Başta E vitamini olmak uzere cok sayıda antioksidan madde iceren zeytinyağı, hucreleri yeniler, doku ve organların yaşlanmasını geciktirir. Şeker hastalığı, vucudumuzda insulin hormonunun eksikliğine bağlı olarak kan şekeri dengesinin bozulmasına ve kandaki şeker duzeyinin ani olarak yukselip duşmesine yol acan bir hastalıktır. Son yıllarda yapılan bazı araştırmalar; şeker hastalığının vucutta neden olduğu bazı rahatsızlıkları onlemede zeytinyağının yardımcı olduğunu belirtmiştir.
Soğuk Lezzetlerin Sırrı, Komili Sızma Zeytinyağı
Zeytinyağının yoğun lezzetine aşık olanlardansanız, işte size Sızma Zeytinyağı
Sızma zeytinyağı, doğanın sağlığını sofralarımıza taşıyan zeytinyağının en doğal, en aromatik halidir. Başta Ayvalık ve korfez bolgesi olmak uzere Ege ’nin en iyi zeytinlerinden elde ettiğimiz Komili Sızma Zeytinyağı, % 0.8 ’i aşmayan asit oranıyla damağınızda eşsiz bir lezzet bırakır.
Nefis kokusu ve mukemmel lezzeti ile tum yemeklerinizde kullanabileceğiniz Komili Sızma Zeytinyağı ’nı, yoğun, aromatik tadına daha iyi varabilmek icin ozellikle başlangıclar,salatalar ve kahvaltılarda keyifle kullanabilirsiniz.