Merhaba arkadaşlar
york testi yaptırmıştım ben ve cıkan sonuclara gore glutensiz ve mayasız urunler yemem gerekiyormuş.bu konuda cok zorlandım başlarda ozellikle ekmek yeme konusunda ve uzun uğraşlar sonucunda kendime tarifler cıkardım benim gibi olan arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Oncelikle diyetten gluten ve mayanın olduğu herşeyi cıkarmakla başladım( isteyen olursa acıklarım daha sonra hangi urunde ne var.) En onemli olanları ekmek ve peynir oldu benim icin.

GLUTENSİZ,MAYASIZ EKMEK
1-250 gr sinangil glutensiz un
2-3-4 corba kaşığı zeytin yağ
3-1,5 cay kaşığı tuz
4-1,5 cay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
5-1 su badağı keci sutu

Bunları guzelce mikser yardımıyla karıştıralım koyu olursa sutu artırabiliriz cıvık bir kıvam olursa daha guzel kabarıyor.yağlı pişirme kağıdın ustune ekliyelim herhangi bir kap kullanmanıza gerek yok,ellinizle duzelterek toplayın etrafından.Daha sonra ustunde bıcağı gezdirin bir-iki kez( daha guzel pişer bolelikle) isteğe gore susam ve corek otuda ekleyebilirsiniz yumurtanın sarısıyla karıştırıp. onceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirebilirsiniz. afiyet olsun

KECİ SUTUYLE PEYNİR YAPMAK
1-)2 kilo keci sutu
2-)2 tane limon

Oncelikle kullanacağınız tencereyi soğuk suyla yıkayın( sutun altına yapışmasını engelliyor) sutu guzelce kaynatın ilk taşımından 2 dk sonra limonu dokun ve karıştırarak 3 dk aygazda bekletin ve beklemeye bırakın. 3-4 saat soğumasını bekleyin ve sonra suzun.Suzmek icin ben tul kullanıyorum ve cok rahat. bu şekilde suyunu suzene kadar ip yardımıyla asıyorum ve bekletiyorum. azcıkta sıkarak cabuk akmasını sağlıyorum ve saklama kabına ekleyip bozulmaması icin tuz ekleyip kaldırıyorum.

daha lezzetli olması icin yerken icine maydonaz,dere,tere,domates,kırmızı biber ekleyebilirsiniz.afiyet olsun