Genellikle ergenlik doneminin sorunu olarak bilinen sivilceler gunumuzde yetişkin insanlarda da sıklıkla goruluyor.

Araştırmalar her 100 kişiden 85�inin yaşamının bir doneminde sivilce sorununu yaşadığını gosteriyor. Hem ozel hem de sosyal yaşamı olumsuz etkileyen, ruhsal sorunlara yol acabilen sivilceler bilimsel yontemlerle tedavi edilebiliyor.

Hemen her yaşta gorulebilen bir sorun olan sivilce iyi tedavi edilemediğinde bircok ruhsal soruna neden oluyor. Sivilcenin oluşumunda ciltteki yağ bezlerinin faaliyetinin bozulması birinci derecede rol oynuyor.

Akne ergenlik cağında yağ bezlerinin calışmasıyla birlikte ortaya cıkan ve yaklaşık 8-12 gun kadar devam eden bir hastalık, estetik bir sorun değil. Yani akne, yağ bezlerinin anormal calışmasına bağlı olarak gelişen bir hastalık olarak kabul ediliyor.

Uzmanlara gore sivilce estetik bir sorun değil, hastalık. Ancak yapılan araştırmalar sivilce tedavisi icin oncelikle hekime başvurulmadığını gosteriyor.

İlk başvuru evde dişmacunundan başlayıp gelişen birtakım geleneksel uygulamalar oluyor. Biraz daha maddi durumu iyiler ise hekime değil guzellik salonlarına gitmeyi tercih ediyorlar.

Annede veya babada sivilce olması, cocuklarda gorulme sıklığını artırıyor. Terleme, adet duzensizliği ve hormonal bozukluklar da sivilce artışından sorumlu tutuluyor.

Yalnızca yuzde değil ayrıca goğus sırt gibi alanlarda da gorulebilen sivilce uzun sureli tedavilere mutlaka yanıt veriyor.

Hekimler takibi suresince gerekirse antibiyotiklerden, (hekimin sectiği) ve hem yerel tedavilere cevap vermeyen, hem de cok yaygın kistik lezyonlarla gelen cok abartılı vakalarda retinoikleri tercih ediyorlar.

Uzmanlara gore başarılı bir sonuc elde edilebilmesi icin sivilce tedavisinin en az 3 ay surdurulmesi gerekiyor.