Ben 30 aydır karatay diyeti yani sağlıklı beslenme uyguladığım icin butun yemeklerimi de karatay'a gore yapıyorum, karatay'da kızartma ve iki işlem yapmıyoruz yani hem haşla hem fırın da pişir gibi, yemeklerimi genelde ciğden yaparım buradaki tarifte olduğu gibi,
30 ayda butun yemeklerimi diyet olarak yaptığım icin cok fazla tariflerim oldu

bazen aynı malzemeden farklı ceşitler yaparak masayı renklendiriyorum gorsellik olsun diye

bu yemeklerden hem doyana kadar yiyorum hem kg veriyorum bu arada 20 kg verdim herşeyi yiyerek

Malzemeler:
3 tane bostan patlıcan
200 gr orta yağlı kıyma
3 tane yeşil biber
3 tane orta domates
3 tane yumurta
1 tane kuru soğan
50 gr kaşar
3 kaşık Soğuk sıkım zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 cay kaşığı kekik
1/2 cay kaşığı kimyon
isteğe bağlı kırmızı ve karabiber
1 cay kaşığı kristal kaya tuzu
Sos:
2 yemek kaşığı ev yapımı domates salcası
2 bardak su
Yapılışı:
Bostan patlıcanlar
alacalı soyulup tuzlu suda 1 saate yakın bekletilir, ben patlıcanları enine 3 e bolerek beklettim 9 tane oldu, sudan alınan patlıcanların iclerini oydum,
bir kaba kıymayı koyup uzerine kuru soğan - 1 tane domates - sarımsak ve 1 tane biberi ince ince doğradım, tuz ve baharatları da ekleyip hepsini karıştırdım,
yağlanmış buyuk kare borcama patlıcanlar dizilirken
dışı da zeytinyağı ile yağlanır kurumasın parlak olsun diye,
patlıcanların iclerine karışımdan doldurulur, hazırlanmış sos uzerlerine kaşık kaşık dokulur, kalan sosta borcama dokulur, 3 tanesinin ustune yuvarlak kesilmiş domatesler kapatılır ustune biber kesilip konulur,
kalan 6 tanenin uzerine domates ve biber konulmaz onlar yumurtalı ve kaşarlı yapmak icin kullanılacak, tarifleri aşağıda, borcam on ısıtma yapılmış fırında 180 derecede 65 dk pişirilir ( tek ceşit yapılacaksa hepsine domates konulur ve 75 dk pişirilir)
Yumurtalının yapılışı:
65 dk sonra fırın acılır 3 tanesine yumurtalar tek tek kırılır fırın kapağı kapatılır,
Kaşarlının yapılışı:
5 dk sonra yani 70 dk sonra fırın kapağı tekrar acılıp rendelenmiş ya da ince doğranmış kaşarlar 3 tanenin uzerine dokulur fırın kapağı kapatılır 5
dk daha pişirilir,
bir borcam da tek pişirme de 3 ceşit kebap yapmış olduk isteyen istediğini yesin yok efendim domatesli yemem yok efendim yumurtalı yemem yok efendim kaşarlı yemem diyenler icin hangisini yerlerse yesinler bizde yemek secenlerden kurtulmuş olalım

Afiyet Olsun