Sloganımız ABUR CUBURA KARNIMIZ TOK
Diyet yemekleri kategorisini sağlıklı yemekler olarak nitelendirdiğimiz icin bu kategori sayesinde benim, aslında hep sağlıklı beslendiğimi oğrendim

Turk Milleti olarak bizler tavuğu hep kekik ve pul biberle yiyoruz ancak zencefil ve zerdecalın inanılmaz faydaları varmış mesela hint toplumunda mide bağırsak kanseri hic yok gibi bir şey ayrıca kilo problemleri de pek yok cunku kullandıkları baharatlar sindirim sistemine buyuk fayda sağlıyor
Zencefil ve Zerdecal metabolizmayı hızlandırıyor
Bağırsak calışmalarını hızlandırarak sindirim sistemini duzenleyen zencefil ve zerdecal kilo vermeyi ve metabolizmayı hızlandırmada bircok faydası var ( Dr. Ayca Kaya)
Tarifim tavuk budu tikka masala sosu ile yapılan hint mutfağına ait bir yemek tikka masala sosunu tr de buyuk marketklerde bulabiliriz bulamazsak kori ve diğer baharatlarlar ile aynı lezzeti yakalayabiliriz
Malzemeler
400 gr ızgara tava olarak satılan tavuk budu daha lezzetli
1 soğan
1 cay kaşığı kori
1 cay kaşığı zerdecal
1 cay kaşığı zencefil
1 cay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tikka masala sosu
1 cay bardağı light sut
2 yemek kaşığı zeytin yağı
4 tane cherry domates ve bir tane sivre biber fotoğrağlara koymayı unutmuşum.
varsa kakulede atabilirsiniz.

Oncelikle tavamızı kızdırıyoruz ve zeytin yağımızı koyuyoruz dilerseniz koymayabilirsiniz de
tavuklarımızı kuş başı doğruyoruz kızgın tavada tavukları evire cevire muhurluyoruz her tarafını boylece suyu icinde kalacaktır muhurledikten sonra altını kapatıyoruz

1 soğanı rendeliyoruz sutumuzu ve baharatlarımızı da ekliyoruz tavamızın kapağını kapatıyoruz dinlenmeye alıyoruz ocağımızı kapatıyoruz.
ben bu dinlenme suresinde tabulemi yaptım.

Yaklaşık yarım saat sosunda marine olan tavuğumuz tekrar ateşe alıyoruz 15 dk kapağı kapalı piştikten sonra doğramış olduğumuz domates ve biberimizide ekiyoruz ve kapaksız bir şekilde soteliyoruz. tolamda 30 dk yeterli oluyor pişmesi icin.

Tabule Lubnan Mutfağına ait bir meze ya da salata artık nasıl nitelendiriyorsak.
Malzemeler
1 su bardağı koftelik bulgur
yarım nar
bir tutam taze nane
bir tutam maydanoz
bir tutam dere otu
iki uc yemek kaşığı nar
tuz
bir yemek kaşığı zeytinyağı

Aynı kısır yapar gibi bulguru kaynar su ile ıslatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz bu arada bizde yeşilliklerimizi doğrayalım
Dinlenmiş bulgur a yeşilliklerimizi yağımızı tuzumuzu ve narımızı ekleyip harmanlıyoruz ve kıvırcıkların icinde servise hazır hale getiriyoruz.