Baktım kilolar aldı başını gidiyor bende diyete başlayayım dedim ve bu yarışma da beni fazlasıyla cezbetti. Genelde ben diyet yaparken birşeyleri uydurup yeni yemekler cıkartmayı cok severim buda benim uydurma islim kebabım. Arasında kıyma yerine yagsız diyete uygun tavuk kofte var.

Normalde ciğ domatesi elleyemem ben yada doğrayamam hemen ellerim kabarmaya başlar. ama bu yarışma icin herşeyi goze aldım ve hatta birkez de bıcağın ucu ile başparmağım ile bileğimn arasındaki bolgeyi durttum domates keserken

Malzemeler

Kofte icin

250 gram tavuk gogsu
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı kekik
1.5 cay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı salca
1 tatlı kaşığı cicek yağ
3 diş sarımsak
1 adet soğan.

islim kebabı olması icin

1 adet patlıcan
1 adet biber
1 ufak domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağ

domates rendesi
1 tatlı kaşığı salca (benim pişmiş domatesim vardı buzlukta onu kullandım) icinde sarımsak,sirke soğan vardı bu sosun. makarna icin yapmıştım. azıcıkta tereyağ vardı. icinde sana yağ olmadığı icin bunu kullanmak istedim.

-Tavuğumu emektar robotumda cekiyorum Emektar dememin amacı 4-5 senedir benimle kendisi ve her işime sağolsun yardımcı olur

-Ardından bir tabağın icine alarak soğanı ve sarımsağı alıyorum mutfak robotuna.

-sarımsak ile soğanda istenilen kıvamda cekildikten sonra icine tavuk kıymasını salcayı yağı ve baharatları ekleyip bir tur daha donduruyorum robotu.

-Ve kofte icin tavuk kıymam hazır.

-İslim icin patlıcanları şerit şeklinde doğruyorum. tuzlu suda beklettiğim patlıcanları yıkayıp kuruluyorum.Ardından 1 tatlı kaşığı zeytin yağ ile yağladığım ızgaramda pişmeleri icin yerlerini alıyorlar.

-Patlicanlarım sarılacak kadr yumuşayınca tabağa alıyorum.

-Yağsız tavada ıslak ellerimle şekillendirdiğim koftelerimi arkalı onlu kızartıyorum.

-Biberleri de uzunlamasına,domatesleri de halka halka doğruyorum.

-Patlıcanları tabağa aldıktan sonra biberleri de yumuşayana kadar aynı ızgarada kızartıyorum.

-Ve biberlerim patlıcanlarım ile koftelerim hazır.

-Şimdi sarma işlemine başlıyorum. Artı olacak şekilde patlıcanlarımı koyup ortalarına kofteyi koyuyorum katlayıp domates taktıktan sonra kurdan geciriyorum. Ben bazılarını bir biber bir patlıcan şeklinde yaptım.

-Hazır olan sosuma 1 bardak sıcak su koyup ocakta kaynatıyorum. Ardından islim kebaplarını icine dizerek sos kendini cekip koyulaşana kadar pişiriyorum.

-Ve yakında nar ekşili marul salatası ve ayran ile servis ediyorum.

AFİYET OLSUN

Resimde cok yağlı gibi cıkmış ama onun sebebi telefonun flaşı acık olarak cektim parlama yaptı resim.