MerhabalarHayatımızda hep var olan diyet kategorisinde bende iki ayrı tarifle bir şeyler yaptım.. Umarım beğenirsiniz..(Not bir arkadaşımız yapmış balıklar kuru oldu diye yazdı ozelden ben belirtmemişim Ozur dilerim.. altına serilen yağlı kağıdı uzun tutup ustune kapatacaksınız arkadaşlar..balığınız lokum gibi cıkacaktır..)
MALZEMELER..
3 adet patates 1 Tane dilimlenmiş portakal,,
3 adet havuc 2 adet mor soğan 1 corba kaşığı zeytinyağı(isteğe gore ben kullanmadım)
1 tutam kekik 1 tutam pul biber..

SOSU İCİN.
Yarım kg parcalara ayrılmış somon, 1 diş sarımsak, bir tutam kekik, bir tutam karabiber, pul biber, cok az kimyon..

YAPILIŞI.. Patatesleri ve havucları yıkayıp kabuklarını soyun ve kupler halinde doğrayıp yıkayıp karıştırma kabına alın.Mor soğanı halka ,halka doğrayın..
Uzerlerine ,pulbiber ve kekik serpiştirip iyice karıştırın.

Parcalara ayrılmış olan somonları bir kabın icerisine alın. Uzerlerine,,kekik,karabiberi,kimyonu,pul biberi,rendelediğiniz sarımsağı serpiştirip karıştırıp 20 dakika bekletin..

Dilimlediğiniz portakalınızı fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıda dizin
Ve soslayarak ayırdığınız somonları yerleştirin. Sebzeleri de somonların yanına koyup soğanları yuvarlak doğrayıp tepsiye ekleyin.

Somon yağlı bir balık olduğu icin,hic bir işlemden gecirmeksizin 200 derecede uzerleri kızarana kadar pişirin.... Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi İcin Malzemeler 1 su bardağı buğday,4 /5 saat suda bekletilmiş,
Yarım demet maydanoz ( ince kıyılmış), Yarım demet dereotu ( ince kıyılmış), 1 tane kırmızı dolmalık biber ( ince kıyılmış), Yarım demet taze soğan ( kucuk kucuk doğranmış),(resime eklemeyi unutmuşum)
1 diş ezilmiş sarımsak, 1 kase yoğurt,

YAPILIŞI.. 1 su bardağı buğday guzelce yıkanıp tencereye koyulur ve uzerini gececek kadar su ilave edilir.
Buğdaylar 5-6 saat su icerisinde bekletilip suzulur ve uzerine tekrar su alınıp haşlanır.
Kaynarken uzerinde oluşan kopukler kepceyle alınır.
Buğdaylar pişince suyu suzdurulur ve soğuması icin bekletilir.
Karıştırma kabına buğdaylar, dere otu, maydanoz, taze soğan, biber ve sarımsak konulup harmanlanır.
diğer tarafta yoğurt guzelce karıştırılır.ve malzememize katılır.
Hazırlanan yoğurtlu buğday salatası yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. kase olarak hazırladığımız portakallarımızın icine doldurup arzuya gore suslenir.. 2016 Herkese Sağlık,, Huzur,,Mutluluk getirmesi dileğiyle.. Sunum.Balık porsiyon kalori(200)

Buğday salatası porsiyon kalori(150)