Merhaba yemek yarışması takipcileri

Klavyemden (dilimden) 30 tarif eklenirse 31. tarifi ben yapacağım diye bir soz cıktı

Sozumuzu tutmasak olmayacak, ben de koştum mutfağa

Yapılmasını bekledim kimse yapmayınca ben yapmak istedim. Basit ama lezzetli bir tarif olan fincan kekin tarifini sizinle paylaşacağım.
Ayrıca benim tarifle ,kurabiyelerde yapılan 30 tarif rekoru kırılmış oluyor .

Yeni rekorumuz "Kekler" de

Hatalarım eksiklerim olursa şimdiden kusura bakmayın..
Gelelim tarifimize

Kek icin malzemeler
1 yumurta
1 cay bardağı şeker
1 cay bardağı sut
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 cay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Suslemek İcin Malzemeler
1 paket kremşanti
Yarım paket cikolata sos
Sut
9 adet kahve fincanı
Hazırlanışı:
Yumurtayı ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde cırpın.
Sut ve sıvı yağı da ekleyip 2-3 dk cırpın.Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip duşuk devirde iyice karışıncaya kadar cırpın.
Kahve fincanlarını sıvı yağı ile yağlayın..Karışımı fincanların yarısına kadar doldurun.
Fincanları buyuk ve derin bir tencerenin icine dizin ve yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip ağzı acık şekilde kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca uzerine bir mutfak havlusu ile birlikte tencerenin kapağını da kapatın.
20 dk kısık ateşte pişirin.
Eğer damla cikolata kullanacaksanız kaynamaya başladıktan 5 dk sonra damla cikolataları keklerin uzerine koyup kapağı tekrar aynı şekilde kapatın.
20. dk sonra altını kapatın ve 15 dk kapak kapalı şekilde dinlendirdikten sonra ister susleyerek, isterseniz sade şekilde servis yapın.
Ben 2 fincanın uzerine kremşanti ve cikolata sos doktum ve rendelenmiş cikolata ile susledim..Diğerlerinin ortasını kesip arasına krem şanti,uzerine cikolata sos doktum.
Şimdi servise gecelim

Afiyet olsun..
Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim..

Zamanın ve mekanın sınırlayamadığı bir marka: Ulker
Turkiye ’nin nadide markalarından ‘Ulker ’ markasının miladı 1944 yılına dek uzanıyor. 20. yuzyılda inşa edilen ama gucunu 21. yuzyıla da taşıyan Ulker markası, kendisini zaman ve mekan kısıtlamasından soyutlayabilen ender bir ornek oluşturuyor. Aynı anda hem geleneği hem geleceği temsil edebilme kabiliyetine sahip Ulker markası uzun hayat yolculuğunda, toplumun sosyolojik ve ekonomik gelişmelerine paralel yeni anlamlar kazanan bir marka. Oyle ki, markanın yenilenip değişmesi hic bitmeyen bir yolculuğa benziyor.
Kuruluş ve gelişme yıllarında daha cok adını verdiği urunlerin niteliğine işaret eden lezzet, sağlık ve beslenme gibi fonksiyonel faydalarıyla tanımlanan marka, ilerleyen yıllarda mutlu anlara eşlik etme, guven, samimiyet, yakınlık, aileden biri olma gibi duygulara gonderme yapılarak ifade ediliyor. Ulker markası ait olduğu toplumun hayatında yer alıyor.
65. yıl kutlama calışmalarında yapılan araştırmalar ortaya koydu ki; her yaştan insanın Ulker markası ile ilgili bir anısı ve hikayesi var. Kimileri cocukluklarından bu yana Ulker ile olan mutlu anlar ilişkisini surduruyor, kimileri markayla ilgili guncel tatlar, anlamlar keşfediyor. Ulker ’i her yaştan tuketici ‘mutlu anlar ve anılarıyla ’ hatırlıyor. Ulker markasına tuketiciler ve toplum tarafın da atfedilen değerler markayı benzersiz kılıyor. Ulker yapılan araştırmalarda tum kategorilerde Turkiye ’nin en cok bilinen ikinci markası kendi alanında ise en cok beğenilen (love mark) birinci markası olarak ilan ediliyor.
Ulker markası ait olduğu Yıldız Holding ’in iş alanlarına, faaliyetlerine ve diğer markalarına da değer katıyor. Kurucu marka olma niteliği taşıyan Ulker markası aynı zamanda catı marka olma niteliği de taşıyor.
Gunumuzde Ulker şemsiyesi altında buyuyen yuzlerce marka tuketiciyle buluşuyor. Her biri gıda alanında guclu duruş sergileyen ve Ulker şemsiye markasının değerlerini paylaşan bu markalar, biskuviden cikolataya, şekerlemeden sakıza, sıvı yağdan sut urunlerine, gazlı icecekten dondurmaya, kahveden bebek mamasına geniş bir yelpaze oluşturuyor.
Yıldız Holding icin Ulker markası gıda urunlerinin ‘alamet-farikası ’ olmaktan ote bir değerler butunluğunu de ifade ediyor. 1944 ’ten beridir sanayicilik, yonetim, pazarlama, ticaret,reklam, toplumla ilişkiler konusunda da Ulker adıyla oluşturulan kurum kulturu ve ilkeler Ulker adını bir markadan daha fazlası haline getiriyor.