Kizanlarim nabarsiniz bea? Ayirli aksamlariniz olsun.

Bu tarifini verecegim borege biz "kiğde" diyoruz. Ama nedense bizim disimizda herkes "dizmana" diyor. Ben de ikisinin adini yazdim. Biz niye kiğde diyoruz onu bilmiyorum.

Yapımı orta zorlukta olmasina ragmen lezzeti doruklarda ve mutlaka denemeniz gereken bir tarif. Dileyen hamuru kendisi yapmak yerine firindan alarak tarifi daha da basitlestirebilir.

Malzemeleri yazarak baslayayim.

Hamuru icin:
3 sb un
1 pk kuru maya
Ilik su
Tuz

Ic malzemelesi:
200 gr eksimik (lor peyniri)
Istege gore maydanoz.

Uzeri icin:
1 sb yogurt
1 yumurta
1/2 sb sivi yag

Eveeeet tarife geciyorum.

Oncelikle ocaga bir miktar su koyup iliyinca mayayi ve tuzu eritip kaynayinca kendimize bir nescafe patlatiyoruz bu sirada bir kaba unumuzu alip ortasini cukurlastiriyoruz.

Kahvemizden bir yudum aldiktan sonra mayayi unla birlestirip gerektigi kadar su ekleyerek yoguruyoruz. Sert bir hamur olmayacak. Mayalandiginda bayagi yumusak olmali.

Hamurun ustunu ortup mayalanmasi icin birakip peyniri bir tabaga aliyoruz. Ustu icin sosunu da hazırlayıp kenara birakiyoruz.

Bu arada gidelim oturalim, kahvemizi icelim biraz keyif yapalim. Hamurun mayalanmasi icin az biraz zamana ihtiyaci var.

Donunce de pisirecegimiz kabi yaglayalim.

Normalde tepside yapabilirsiniz ama ben 4 kucuk 1 buyuk guvecte yapmayi tercih ettim. Porsiyonluk gibi oldu.

Mayalanmis hamurumuzu elimizle ince olmayacak sekilde acip uzerine peynir dokuyoruz.

Daha sonra rulo yapip 2ser cm kalinliginda kesiyoruz.

En son kabimiza dizip sosunu ustune dokuyoruz. Ve 200 derece firinda ustu kizarana kadar pisiriyoruz.

Bu sirada tepsi mayasi icin biraz bekletebilirseniz iyi olur. Mecburi bir durum degil. Ben bekletmedim.

Evet sosu fazla olacak. Yanlislik yok. Ustune surmuyoruz bildigin boca ediyoruz. Bu sayede de yumusacik oluyor.

Veeeee yaklasik 40 dk sonra alacagimiz sonuc