İlk tarif Benden olsun

Gonul ister ki size 'Keşkek', 'İskender Kebabı' 'Ciğer Sarması', Mumbar Dolması', 'Yoruk Kebabı' yapayım. Bursa'mızın butun guzelliklerini sunayım. Ama maalesef butun guzelliklerin arasından sadece biri ile burada olabiliyoruz..
İşte guzel Bursa'mızın '1 porsiyon yetmez, 1,5 yap sen oradan' denilen Pideli Koftemiz..
Koftesi icin;
500 gr kıyma (yağlı)
1 dilim ıslatılmış bayat ekmek (ben kepekli kullandım, diyette olduğum belli olsun

1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon

Once derin bir kap icerisine soğanları rendeliyoruz. Daha sonra tum malzemelerimizi ekleyip iyice koftemizi yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz koftemizi kucuk bir kaba alıp buzdolabında 1.5-2 saat kadar dinlendiriyoruz.

Dinlenen koftemizi ceviz buyukluğunde parcalara ayırıp, avuc icinde şekil veriyoruz.

Hazırladığımız koftelerimizi 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz(Ben fanlı pişirdim). Arada kofteleri cevirmeyi de unutmayalım.
Sosu icin;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salcası
1 tatlı kaşığı biber salcası

Kucuk tavamıza once 1 kaşık tereyağımızı ekliyoruz, daha sonra ocağın altını kısık acarak erimesini bekliyoruz. Yağın yarısı eridiğinde domates ve biber salcalarımızı ekleyip 2-3 dakika savrulmasını bekliyoruz.

İcerisine 1 cay bardağı kaynamış su ekleyip kıvam almasını sağlıyoruz.
Not; su dokulduğunde cok cıvık oldu, yapamadım sanmayın, kaynadıkca kıvamını kendi alıyor.
Pideli koftemizin yanında servis icin; Sivri biber(kozlenmiş), Domates, Yoğurt kullanacağız.
Koftemizin pidesi icin ceyrek pide kullanmamız yeterli. Ceyrek pidemizi kucuk kupler şeklinde doğrayalım.

Doğradığımız pideleri yapacağımız servis tabağının altına dizelim. Pidelerimizin uzerine koftelerimizi ekleyelim. Yanına 2 yk yoğurt ekleyip , domates ve kozlediğimiz biberi de ekledikten sonra uzerine hazırladığımız sosu gezdirelim.

En sonunda 3 yk tereyağını iyice eritip Pideli koftemizin uzerine dokelim..
Guzel Bursa'mın Pideli koftesi..

Bursa'ya gelip de yemeden gitmeyin pişman olursunuz