Merhabalar,
Yine guzel bir kategoride buluştuk. Yayınlanacak tarifleri merakla bekliyorum ,eminim Turk mutfağının birbirinden guzel tarifleri ile cokca katılım olacak.
Bende sizlere Sivas yoresinde yapılan Hingel'i hazırladım. Hinkal,Hingal vb bircok soyleniş şekli var,ben duyduğum haliyle bahsetmeyi doğru buluyorum.
Gelelim tarifimize.
Oncelikle hamurumuzu yoğuralım ki biz ic harclarımızı hazırlarken dinlensin ve daha kolay acılsın

Hamur icin malzemeler
(Tek beze icin)
1 Yumurta
1 kase un
1 cay kaşığı tuz
Yarım cay bardağı ılık su (yumurtanın boyutuna gore miktar artabilir,ben ceyrek bardak daha ekledim

Unu derin bir kaba alalım,ortasını havuz yapıp yumurtayı ve tuzunu ekleyelim
Yoğurmaya başlayalım,kıvamı tutturmak icin ılık su ilavesiyle hamurumuzu toparlayalım,uzerine nemli bir bez ortup kenarda dinlendirelim.
Sıra geldi ic harclarımıza,
Kıymalı ic harc icin;
200gr dana kıyma (miktar fazla geldi tek beze icin,tek beze yapacaksanız,yarısı yeterli olacaktır,hepsini kıymalı yapacaksanız,tamamı yeterli olur,32 adet hingel oluyor bu tariften)
1 soğan
1 cay kaşığı kimyon
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı toz hardal (isteğe bağlı,ben ete yakışırıyorum)
1 cay kaşığı granul sarmısak (buda isteğe bağlı,ben kullandım yakıştırdığım icin)
Malzemeleri yoğurup,kofte harcı gibi hazırlayıp kenara alıyoruz.
Sıra patatesli harcımizda
Malzemelerimiz;
1 Orta boy haşlanmış patates
1 ck tuz
1ck pul biber
Patatesleri ezip tuz ve biberi ekliyoruz ve kenara alıyoruz.
Hazırladığımız hamuru acmaya başlıyoruz
Hamurumuz dinlendiği icin kolay acıldı. Mantı hamuru kadar ince acmak yeterli.
Hamurumuzu yuvarlak kesiyoruz,uygun bir bardak yardımıyla.
Tam ortasına ic harclarımızdan bolca (yaklaşık tekirdağ kofte buyukluğunde ) ekliyoruz. Sonra once ustten bir koşesini kapatıyoruz ve yanlardaki hamurları bir sağdan, bir soldan kapatarak şekil veriyoruz.
Hepsini tamamlayıp,bolca tuz eklediğimiz suda,suyun uzerine cıkana kadar haşlıyoruz. Fazla tutarsak acılabilirler,takribi 7-8 dakika yeterli oluyor pişmeleri icin.
Hingeller haşlanırken,sosunu hazırlayalım.
Sos icin malzemelerimiz
1 yk domates salcası
İsteğe bağlı 1 ck granul sarımsak
1 yk tereyaği
Sarımsaklı yoğurt,3-4 yk kadar
Ve son olarak sos kıvamını ayarlamak ićin,3-4 yemek kaşığı mantının suyundan ekleyeceģiz.
Yoğurt haric tum malzemeleri tavaya alıp pisirelim. Sosumuz hazır.
Herşey hazır olduğuna gore,servis yapabiliriz.
Afiyet olsun