Herkese merhaba

Yemek yarışmaları bağımlılık yaptı sanırım, yine karşınızdayım

İnşallah butun katılanlar emeğinin karşılığını alır diyorum ve yemeklerime başlıyorum..
İc anadolu bolgesi yemeğini tanıtacağım sizlere...şehrimiz KONYA...
mevlana diyarının vazgecilmez yemeklerinden olan ETLİEKMEK 'yi sectim.. bir konya'lı olarak bayıla bayıla yediğimiz bu yemeğimizi inşallah sizlerde beğenirsiniz...Şimdiden herkese teşekkur ederim...
ETLİEKMEK
Hamuru İcin Malzemeler...
1,5 kilo un, 1 su bardağı sut, bir tatlı kaşığı tuz, bir paket instant pakmaya, ihtiyac olursa su..
Yapılışı...
Butun malzemeleri karıştırıp kulak memesinden biraz daha sert hamur yapıyoruz, sut az gelirse hamuru suyla yumuşatabiliriz..Tekrar sut eklemeyin hamur cok cıvık olur acarken...

Harc İcin Malzemeler...
Yarım kilo kıyma, 2 adet soğan, 2 adet biber, 2 adet domates, yarım demet maydonoz, bir tatlı kaşığı tuz ve karabiber..
Yapılışı...
Domates maydonoz soğan ve biberi ince ince kıyıyoruz...sakın rende veya robot kullanmıyoruz...
Tuz ve karabiberi de ekleyip harcımızı guzelce yoğuruyoruz..

Sıra geldi hamuru acma aşamasına...
Hamur acma tahtasında (yani senitte) limon buyukluğunde yaptığımız bezeleri ince uzun şekilde merdaneyle tepsi boyunca acıyoruz...

Actığımız hamura resimdeki gibi ic harcımızdan yeteri kadar koyup, kenarlarını yarım santim iceriye kıvırıyoruz ki fırına koyunca harc dokulmesin diye...

Son olarak fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıdın uzerine ekmeklerimizi diziyoruz ve 180 derece ısıda kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.... Fırından cıkar cıkmaz asimetrik şekilde kesip servis tabağına alıyoruz, kozlenmiş biber, sumaklı soğan ve ayran eşliğinde Afiyetle yiyoruz..

Afiyet olsun...