Gerekli Malzemeler
Sebzeli Somon Şiş İcin ;

3 adet somon fileto dilim
3 adet kırmızı biber
2 adet limon
Arpacık Soğan
Defne Yaprağı
Biberiye
Tuz / Karabiber
Bademli Pilav İcin ;

1 su bardağı baldo pirinc
1,5 su bardağı sıcak su
1 cay bardağı kabuksuz badem (yaklaşık 100 gr.)
1/2 demet dereotu
Kuş Uzumu
Tereyağ
Mısır ozu yağı
Tuz / Şeker
Tartar Sos İcin ;

Mayonez
Kapari
Kornişon Turşu
Maydanoz
Not : Tartar sos icin kullandığım mayonezi kendim hazırladım.Sizde hazır kullanmayacaksanız onun icin gereken malzemeler , 2 yumurta sarısı , 1 adet limon , sirke ve sıvıyağ .
Hazırlık Aşaması ;
Tarife başlamadan once somonlarınızı kısa bir sureliğine dondurucuda bekletin.Bu kesim aşamasında işinizi kolaylaştırır.
Bademleri ise sıcak suda bekletin , kabuklarının kolay soyulması icin gerekli olacak

Yapılışı ;
Bademli Pilav
Oncelikle bademli pilavı hazırlayarak başlayalım.

Ayrı bir tavada cok az tereyağ ile kabuklarını soyduğumuz bademleri kavuralım. Bademleri suyunu cekmek uzere olan pilava ekleyerek , bir kez karıştıralım . Ve pilavı dinlenmeye bırakalım .
Pilavımızın daha beyaz gorunmesi icin , pirinci ıslatma aşamasında limonlu suda bekletelim
Genişletmek icin tıkla...
Sebzeli Somon Şiş ;

Somon dilimlerini keskin bir bıcak yardımıyla derisinden ayrılalım ve mumkun olduğunca eşit kareler halinde keselim.
Kestiğimiz somon parcalarını tuz , karabiber ve biberiye ile harmanlayalım.

Şişler ızgarada pişerken bizde yanında sunacağımız tartar sosu hazırlayalım.
Tartar Sos ;
Tartar sos yapımı son derece kolay ve balık yemeklerinin vazgecilmez eşlikcisidir.
Sosu hazırlarken kullandığım mayonezi kendim hazırladığım icin burada kısaca onun yapım aşamasını paylaşayım.

2 adet yumurta sarısı ve bir limonun suyu tel cırpıcı ile iyice cırpılır.
Bu karışıma damla damla sıvı yağ eklenirken , hic bırakmadan elle cırpmaya devam edilir.Mayonez kıvam olarak yoğunlaşmaya başlayınca cok az sirke ve tuz eklenir.Cırpma işlemine yağ eklemeye devam edilerek mikserle devam edilir.
Mayonez hazırlarken , kıvam tutana kadar elle cırpılmalı ,kıvamın tuttuğundan emin olununca miksere gecilmelidir.
Genişletmek icin tıkla...

Şimdi sıra geldi tum hazırlıkları birleştirmeye.
Bademli Pilav Eşliğinde , Tartar Soslu Sebze Somon Şiş yenilmek uzere hazır ,afiyet olsun