Denizden babam cıksa yemem ama balık cıksa yerim

Balığım, benim gunumun kurtarıcısı, mutfaktaki en buyuk hevesim

Bugun levrek ve hamsiden bir tabak hazırlayacağım, umarım sizinde hoşunuza gider

Hamsi şiş;
Malzemeler;
Yarım kilo hamsi (diğer yemeğim icinde kullandım)
2 yk mısır unu
2 yk galeta unu
tuz
karabiber
Zeytinyağı.

Oncelikle hamisimizin başı ile kılcığını ayıklıyoruz. Ayıkladığımız hamsileri bol suda yıkayıp suyunun suzulmesini bekliyoruz. Sonra uzerine bir miktar tuz ekliyoruz.
Bir tabağa 2 yk mısır ununu, 2 yk galeta ununu , tuzu , karabiberi ekliyip karıştırıyoruz. İcine bir miktar hamsi ekleyip iyice una bulanmasını sağlayıp rulo gibi sarıyoruz.

Sardığımız hamsileri şişimize gecirip uzerine bir miktar zeytinyağı gezdiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip şişlerimizi uzerine diziyoruz.

Hamsili bulgur pilavı malzemeleri;
Hamsi
1 kucuk soğan
1 domates
2 yk bulgur
tuz, karabiber, kekik, nane.
Soğanı ve domatesi rendeleyip biraz suyunu salmasını bekliyoruz. Daha sonra icine bulgurumuzu. tuz ve baharatlarımızı ekleyip cok az miktarda su ekleyip pişmesini bekliyoruz. (Yuksek ısıda pişirdiğimiz icin cabuk oluyor bu nedenle bulgurun pişmiş olması cok onemli.)
Minik kek kılıfımızın icini yağlayıp hamsilerimizi her yerini kaplayacak şekilde diziyoruz. İcerisine bulgurumuzu ekleyip hamsilerimizle uzerini iyice kapatıyoruz.

Fırında levrek malzemeleri;
1 adet temizlenmiş levrek
Yarım limon
Zeytinyağı
Tuz, kırmızı biber, kekik, nane.
Maydanoz, dereotu
1 tane soğan.
Bir kaba; 2 yk zeytin yağı, tuz, kırmızı biber, kekik, nane ve birkac damla limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Balığımızın uzerine birkac tane kanal acıyoruz(Aromanın butun balığa dağılması icin gerekli). Hazırladığımız sosu balığımızın her yerine eşit şekilde suruyoruz. Daha sonra Soğanımızı halka halka doğrayıp maydanoz dereotu ile birlikte balığımızın arasına koyuyoruz. Son olarak da yarım limonu kesip actığımız kanallara koyuyoruz. Uzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.

Yaptığımız balıkları 200 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz(fanlı pişirdim).