Herkese Merhaba Sevgili Arkadaşlar;
Yemekler icinde en bi sevdiğim balık olunca yarışmaya katılmalıyım diye duşundum.

Deniz urunlerini severim ozellikle etli balık kategorisinde olan Deniz Alası- Alabalık- Norvec Somonu tam benliktir. Ulkemizin yerli somonu olan Deniz Alası (Bircok ulke Karadeniz Alası olarak biliyor.) varken Norveclilerin balığını mı yapıcam demi.

Omega 3 bakımından oldukca zengin olan Deniz Alası ben gibi etli balık seven kişiler icin bicilmiş kaftandır. Birde fırında yanında patatesle tam kararında pişirince mukemmel oluyor.
Dip Not: Deniz Alasının avlanması kesinlikle yasak olup, nesli tukenmekte olan bir balık turudur. Benim kullandığım Deniz Alası Ciftlikte uretilmiştir. Avlanması yasak olan balıkların Ciftlik Balığı olmadığını anlarsanız gerekli mercilere ihbarda bulunmak vicdanen yapılacak en iyi durumdur.
Şimdi gecelim Fırında Deniz Alası tarifine;
Malzemeler:
800 gram Deniz alası (2 fileto şeklinde ve ya butun temizlenmiş)
Yarım cay bardağı Zeytinyağı (Deniz Alası oldukca yağlı bir balıktır istenirse daha az yağda kullanılabilir)
Yarım Limonun suyu
8 Adet kucuk Patates
4 Adet Sarımsak dişi
1 Tatlı kaşığı Deniz tuzu
Yapılışı;
İlk once tum olan Deniz Alasını ister 2 fileto şeklinde isterseniz sadece icini acıp temizleyebilirsiniz.
Ben icini actım. (Bu arada deniz alamı temizlerken neredeyse duygusal bir bağ kurup yok yiyemem ben seni dediğim olmuştur, sonuc ise en son elimde kalan pişmiş kafası ve kuyruğu oldu kimseye guvenmeyin

Patatesleri zaten kucuk olduğu icin daha da kucultmeye ihtiyac duymadan doğradım.
Ben normalde fırında deniz alasına soğan koymuyordum ama annemin ısrarı uzerine 1 soğanda ekledim.
Sarımsakları rendeledim, yarım limonun suyunu sıktım ve bir tatlı kaşığı deniz tuzunu kullanacağımız yarım cay bardağı zeytin yağının icine koyup iyice karıştırıp sos haline getirdim.
Derin bir borcamın icine yağlı pişirme kağıdı yerleştirdim ve uzerine balığımı aldım icine ve dışına patatesleri ve soğanı koyup hazırladığım sosu her yerine surdukten sonra onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dk pişirdim. (Deniz Alası maksimum 30 dk pişmiş olur ama siz benim gibi patatesli yapmak isterseniz 40 dk pişirmeniz gerekecek eee nar gibi kızarmış patatesler icin 10 dk cık nedir ki demi)

İci;
Dışı;
Ve Sonuc;