Unlu şarkıcı Teoman resmi sitesinden muziği bıraktığını acıkladı...

Teoman resmi sitesinden muziği bıraktığını acıkladı:

sevgili arkadaşlar; muziği bırakıyorum. ya cok cok uzun bir sure. ya da buyuk ihtimalle, hic donmemek uzere. 3 eylul berlin son konserimdir.

anlatayım nedenini;

once kucuk bir acıklama; sanatcı denilen yaratık, dunyayla cozemediği bir sorununu başkalarına sacma gelecek bir işi cok onemseyerek halletme yoluna giden kişidir. benim durumumda gitar calmak, şarkı soylemek vs. oluyor bu sacma iş. ama ben şarkı yazma işini hep cok onemsedim, onu hep kolladım. hayallerimdeki kahramanlarımla yarıştım, bu dunyaya inmedim bile. cok sevdiğim şarkılarımı yazdım.

hep olduğum kişi kalayım diye de cok uğraştım, cok calıştım. bir kac prensibim oldu, onları da kollamaya calıştım. her zaman istediğim kadar iyi bir insan olamadım. ama calıştım.

kucucukken bu ulkede rock muziğe dair bir hayal kurdum, nerede ne varsa takip ettim, ardına duştum, her şeyini gozledim, inandım. hayal olduğunu bile bile.

neyse, işte bu hayal artık beni tatmin etmiyor. kendimi, arkadaşlarımı hayalkırıklığı icinde goruyorum. bir ozgurluk ve gerceklik duygusu peşine duşmuştum, pozisyonum meğer onu temsil etmiyormuş. sadece sahnede yaşayabildiğim bir hayal bu cunku. bir cok arkadaşımdaki hayal kırıklığı bende de var.

bu hayal beni tatmin etmeyince, onemli olmadığını bildiğim diğer bazı hayallerimi sembolik olarak şu onumuzdeki 1,5 senede gercekleştirip muziği bırakayım bari dedim, daha da cok calışmaya karar verdim. gizli tuttum kararımı, kimseye de soylemedim. hatta yalan bile soyledim calışanlarıma.

ama bir suredir kendime bakıyorum ve cok yorgunum. o yuzden pes diyorum. boylece duzelmesi aslında cok uzun yıllar surecek problemleri 1,5 senelik bir intihar saldırısına donuşturmeyeceğim. gercekte bir onemleri yoktu, hayatın gercekleriyle uğraşmamak icin hayal edilmiş şeylerdi. inanması her zaman kolay olmuyor.

boylece, boşu boşuna kendimi de, calışan dostlarımı da yormamaya karar verdim. kendimi yorarken, onları da cok yordum, uzdum. cok teşekkur ederim hepsine.

sizlere de.

bu bir huzun yazısı değil, bir rahatlama yazısıdır.

-teoman

Ntvmsnbc