Kahvaltı sofraları dediler gelip hamaratlığımı gostereyim dedim

Kahvaltı deyince aklımıza ceşit ceşit şeyler geliyor. Ama bir tanesi var ki hafta sonu kahvaltılarının vazgecilmezi su boreğiiii, hem de kıymalııııı

Allah'ım yok boyle lezzet baska bir şey demiyorum

Su boreği malzemeleri;
Hamuru icin;
2 sb un
½ sb su
2 yumurta
Tuz

Unumuzu derin bir kabın icine alıp, icine yumurta ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Icine azar azar suyumuzu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru biraz sert kıvamına gelecek kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 8 parcaya boluyoruz ve biraz dinlendiriyoruz. Bu arada bizde ic malzemelerini hazırlayalım.

Bu arada boreğimizin kat hamurlarına şok uygulaması yapmak icin bir tencereye su ekleyip icine biraz tuz atıp kaynatıyoruz.
İci icin;
1 kuru soğan
250 gr kıyma
Tuz
Karabiber

Bir tane Kuru soğanı kup kup doğruyoruz tencereye biraz yağ ekleyip soğanları icine ekliyoruz. Soğanlı biraz diriliğini kaybedince kıyma, tuz ve karabiberi ekliyoruz biraz daha kavurup altını kapatıyoruz.
Dinlenen hamurlarımızı biraz ince şekilde atıyoruz, actığımız ilk hamuru tepsinizi yağlayıp uzerine koyuyoruz ve uzerini yağlıyoruz.
Diğer 7 yufkadan 6 sını kaynayan suya koyup 15 saniye bekleyip hemen ardından soğuk suya tutuyoruz.
Haşladığımız ilk hamuru tepsimize koyup uzerini yağlayıp bir tane daha ekliyoruz ve uzerine ic harcımızın yarısını koyuyoruz. Daha sonra yine 2 tane yufkayı koyup kalan harcımızıda ekliyoruz. Son kalan 2 haşlanmış yufkalarida yağlayıp koyduktan sonra haşlamadığımız yufkamızı da koyup ocakta kısık ateşte cevire cevire pişiriyoruz. Ters cevirmeye sıra geldiğinde ben duz tavaya alarak cevirdim. Ve cevirerek pişirdim.

Yufkalı sosisli cıtır malzemeleri;
4 sosis
¼ yufka
Kurdan ve kızartmak icin sıvı yağ.

İşte sofram icin tabaklarım

Hanımlar elimden geldiğince yapmaya calıştım, biz masadakiler mutluyduk, umarım sizde beğenirsiniz