- 2 Su bardağı ılık sut,
-1 Cay bardağı ılık su,
-1 Cay bardağı sıvı yağ,
-1 Paket pakmaya instant maya,
-2 Corba kaşığı toz şeker,
-1 Tatlı kaşığı tuz,
-3 yumurta (1 tam hamura kırılıp, diğer 2 sinin sarısı uzerine surulecek)
-5-6 su bardağı un (un kontrollu dokulmeli)
Yaklaşık 5 bardak un bir kaba boşaltılıp, icine instant maya, şeker ve tuz karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilip, ele yapışmayan hamur elde edilir. Hamur mayalanmaya bırakılır (benim 100 derece 2-3 dk ısıttığım fırında 20 dakikada mayalandı)

Ispanaklı peynirli harc icin : (Harc patates ve peynir ile de yapılabilir)
-1 adet kuru soğan,
-500 gr ıspanak, tuz, karabiler ( Ben ıspanağa sıcak su dokup, sonra soğuk suya atıp yumuşattım, oyle kavurdum)
-200-250 gr beyaz peynir yada koy peyniri veya lor.. (isteğe bağlı)

Soğan kavurulur, icine ıspanak ve tuz, karabiber eklenir. Biraz pişince peyniri ilave edilip soğumaya bırakılır.

Mayalanan hamur 4 e bolunup, 1. parcası servis tabağı buyukluğunde acılır, hazırlanan ıspanaklı harctan ortasına ve yanlarına koyup, uzerine 2. acılan hamur konulur.

Elimiz ile hamurun hatları duzeltilir, ortasına kase kapatıp, hamurun yanları dilimlenir. Daha sonra dilimler sağa doğru burkularak şekil verilir. Tepside 10- 15 dk mayalanmaya bırakılır..

Uzerine yumurta sarısı surulup 200 derece fırında pişirilir.
(Not: Hamur fazla geldiğinden, ben diğer 2 bezeden baget sandvic ekmeği yaptım )

Sucuklu Menemen:
-Kup doğranmış sucuk,
-Biber (3-4 adet)
-Domates, 1-2 adet (bende buyuk domates olmadığından kendi yapmış olduğım konserve domates kullandım)
-1-2 yumurta

Biberler kavrulur, rengi donunce 2- 3 dakika sucuklar cevirilir, sonra domates
konulur. Tuzu karabiberi ilave edilip, 5 dk kadar pişirilir, sonra icine 1 veya 2 yumurta kırılır. Pişince servis edilir..

Eki Goruntule 1794689