MerhabalarKahvaltı denince akan sular durur..Azmı sozler soylenmiştir ,,azmı kelimeler dizilmiştir onun icin.
Şu iki satırda kaldım saatlerce.
"Yemek yemek ustune ne duşunursunuz bilmem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı"
İyi değilim birkac gundur. Kahvaltım yok. Olsa da yok. Boğazımdan gececek yer yok.
Yine demiş diyeceğini Cemal Sureya. Oyle ya, kahvaltının mutlulukla ilgisi cok.
Gune başlamanın heyecanı yoksa kızarmış ekmeğin, beyaz peynirin, zeytinin, domatesin anlamı yok.
Gun sana kusmuşse, gece ciğerini sokuyorsa, elin kolun bağlanmışsa, gozunun feri kacmışsa kahvaltı yok.
Pazarların kahvaltıları vardır ya hani. Aileler buluşur, sevgililer sevgililiklerini kutlar, dostlar birbirine guler, iki ince belli cayda insan iyi ki varım der, kendini sever, kızdığı, yorulduğu hayatını sever.
Oğle ve akşam yemeklerini insan herkesle yer belki ama kahvaltı once kalpten sonra boğazdan gecer.
aksamdan kalma sahneleri ekmekle kizartip usutune yabancilastigin insanlarin bakislarini surebiliyorsan, demleyebiliyorsan dostluklari ve en onemlisi de en sonunda tum bunlari yiyip icip sindirebiliyorsan iste o zaman dersin: “kahvaltinin mutlulukla bir ilgisi olmali.”
Diyeceğim burada biter. Kahvaltınız bol olsun.
İki tarifle katılmak istedim. Umarım beğenirsiniz
Malzemeler : 12 adet icin.(ben 6 adet yaptım)
3 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
3 adet yumurta
150 gr beyaz peynir
150 gr kaşar peyniri
1/4 demet dereotu
tuz, karabiber,Pul biber
yağlamak icin sıvı yağ
ustu icin ceri domatesler..

Bireysel yufka kaselerini oluşturmak icin muffin tepsilerini kullanıyoruz. 12 lik bir kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaları dorde katlayıp her bir kase icin dort adet olmak uzere 10×10 cm buyukluğunde kareler kesin.

Kestiğiniz kare şeklindeki yufkaları aralarını az sıvı yağ ile yağlayıp koşeleri cakışmayacak şekilde dorder tanesini ust uste koyun.

Her bir dortluyu muffin kalıplarına yerleştirin.

İc harcı icin haşlanmış patatesleri rendeleyin. Peynirleri rendeleyerek patateslere ekleyin. Uc adet yumurtayı kırıp ilave edin. Dereotunu ince kıyıp harca koyun. Ben ilave yağ kullanmadım, peynirleri yeterli gordum ama dilerseniz biraz tereyağı ekleyebilirsiniz. Tuzunu ve Baharatlarını ekleyin.

Peynirler tuzluysa dikkat edin. Oldukca yumuşak kıvamdaki harcı kalıpların icine paylaştırın. En uste biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serpin, en uste ceri domatesleri koyun.

180 derece fırında guzelce kızarana kadar 30 – 35 dk pişirin. Fırından alıp kalıplarından cıkarın, uzerine kıyılmış taze dereotu serperek sıcak servis edin.
Tarcınlı Yumurtalı Ekmekler Malzemeleri
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 dolu cay kaşığı tarcın
9 dilim tost ekmeği – yuvarlak kesilmiş
Ayciceği yağı – kızartmak icin
Cikolata kreması
Cilek

Yumurta, şeker ve tarcını cırpın. Ama cok fazla kabartmayın.

Tost ekmeklerini yuvarlak kesin

ve bu karışıma bulayıp, kızgın yağda kızartıp, kağıt havlunun uzerine cıkartın.

Kızarttığınız ekmeklerin hepsinin uzerine cikolata kremasını bıcak yardımıyla surun.
Ardından aralarına cilek serpiştirerek 3 kat ust uste minik sandvicler elde edin. Bunlardan 3 tane elde edip, servis tabağına alın.afiyet şifa olsun