Merhaba hanımlar .
Kurabiye yarışmasından bu yana katılmamıştım . takip ediyorum ama bir turlu fırsat bulamıyordum ..
Mutluyum burda aranızda olmaktan
Gelelim boreğimize; kurabiyem ve bircok tarifİmde olduğu gibi bu tarifimdede başka tariflere ve olcuye cok bağlı kalamıyorum . boreğin ismide yine bana ait, tabi şekil olarak bende araştırıp buldum ..

Gelelim tarifimize .. hazır yufkaylada olsa baya uğraştirici bir tarif oldu , ozel gunlerinizde yapmanızı oneririm
MALZEMELER :

4 adet yufka..
2 yumurta.(birinin sarısı uzeri icin )
2 kş yogurt .
bir bardaktan biraz az sıvı yağ.
yr br.sut.

İC malzemesi icin :
burası aslında size kalmış . benim tarifimde 3 tane farklı ic kulanılıyor . siz daha farkli icler ,yada tek ic kulana bilirsiniz .. ismini damat bohcası koyduğum icin kat kat olsun istedim

kıymalı ic :
250 gr kıyma.
1 adet soğan .
baharatlar (damak tadınıza gore )

ıspanaklı ic :
bu ic icin kavurduğum kıymadan az ayırarak icine ıspanak kattım
250 gr. kadar.

peynirli ic :
200 gr. kadar beyaz peynir.
maydonoz.

İlk yufkamızı serip hazırladıgımız sostan bir guzel suruyoruz ..
2 .yufkamızıda serip aynı işlemi yapıyoruz .ic koyacağınız yeri soslamayın ...
burdan sonra belli bir daire şeklinde kesecegimiz icin ya goz kararı yada benim kulandığım gibi bir kapla belirleyip ilk harcımız kıymalı icten 1 kaşık ekliyoruz . yaymanıza gerek yok ne kadar toplu olursa borek icinde o kadar iyi olur ..
3. yufkayıda aynı şekilde seriyoruz ve aynı sosla yağlama işlemini yapıyoruz .ve bu seferde 1 kş. ıspanaklı icten ekliyoruz ..
4. yufkayıda aynı şekilde serip aynı soslama işlemini yapıyoruz ve aynı yere bu seferde peynirli icten yaymadan 1 kş. koyuruz .

bu işlemler bittikten sonra , ya goz kararıyla yada kullandıgımız (tencere kapagı vs.)ile daire şeklinde kasiyoruz (zor değil inanın ). sonrasındada resimlerdede acıkca goruldugu gibi kurdanla bir nevi dikiyoruz .

uzerine ayırdığımız yumurta sarısını surup birde corek otu serpip 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz ..

not:kurdanları cıkarmayı unutmayın ..
Afiyet olsun ..

kıyma ve soğanları kavurup harcımızı kavuruyoruz baharatlarıda ekleyip..
bu harctan bır kısmıda ıspanagımızı hazırlamak icin ayırıyoruz ...

yumurtanın birinin sarısını ustune surmek icin ayırıyoruz.