Kizlar selam. Normalde yarismaya katilmayacaktim (sonunculugumu tescil ettirmelere doyamadigimdan

Belirtmek gerekirse malzemeler 2 tepsilik. Dedim ya krizdeyim, bir tepsisini aksam yemegine kadar yicem sanirim... (benim tatli krizlerim niye reklamlardaki kizlar gibi naif ve sevimli degil ya?!)
Malzemelerime gelmek gerekirse;
Serbeti icin;
4 sb seker
4 sb su
Yarim limon
Hamuru icin;
1 sb irmik
1 sb sivi yag
1 sb sut
Yarim pk kabartma tozu
100 gr margarin
Alabildigine un
Uzeri icin;
Yumurta sarisi
Oncelikle ocaga serbetimizi koyuyoruz. Kaynayinca limonunu ekleyecegiz.
(Tamam fotografta margarin yok, farkindayim. Masaya koymayi unutmusum vurmayin.

Daha sonra un ve yumurta sarisi haric tum malzemeleri ekleyip karistiriyoruz. En son unu da ekleyerek kurabiye hamuru yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.
Ben bir kismini sekillendirmek icin su aparati kullandim. Sart degil. Torba seklinde olmayinca yapmak zor oluyor zaten. Niyetim hepsini oyle yapmaktı ama pes ettim. Sikma torbam olsaydi daha kolay olabilirdi.
Ben de kafama gore, canim nasil isterse oyle sekillendirdim. En cok da fiyonklari sevdim. Cunku en kolay oydu.

Daha sonra uzerlerine yumurta sarisini surup 200 derecelik firina attim.
Alt ust kizardigi zaman firindan cikardim. Serbet de tatli da ilikken tatlinin serbetini verdim.
Veee sonuc;
Nasil sekillendireceginiz keyfinize kalmis. Acil misafire falan basit, lezzetli ve guzel gorunen bir tatli yapmak isterseniz cok rahat tercih edebileceginiz bir tarif. Asiri kabarmiyor, bayik tatli da degil. Duruma gore findik, ceviz vs eklenebilir. Benim yaptığım en pratik hali.
Afiyet olsun. En cok bana! ^-^