Merhaba Hanımlar

Şerbetli tatlılar her zaman katılmak istediğim bir kategori olmuştur

Aslında

Bende dilber dudağı yapmaya karar verdim

Tarifimize gecelim

Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta
*1 silme cay kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
*4,5 su bardağı un
Ayrıca: Ceviz ici
*Uzerine surmek icin: tereyağı ,margarin ve zeytinyağı karışık(1,5 su bardağı kadar)
Şerbeti icin
*3.5 su bardağı su
*3.5 su bardağı şeker
*1 cay kaşığı limon suyu
Yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur elde edin.
Hamuru 45 eşit parcaya bolun. Her parcayı yuvarlayıp bir tepsiye dizin. Uzerini ortup 1 saat kadar bekletin.
Dinlenen hamurun 15 parcasını teker teker nişasta serperek tabak buyukluğunde acın. Aralarına nişasta serpip ust uste koyun.
Hamur katlarının acarken ayrılmaması icin elinizin ayasıyla her yerine orta sertlikte bastırarak biraz buyutun. Daha sonra merdaneyle her yone acma hareketleri yaparak, orta buyuklukte bir tepsi kadar buyutun.(4-5 mm. kalınlığında olacak)
Actığınız hamuru ince ağızlı bir su bardağı veya kalıp ile yuvarlak olarak kesin.Cok fazla parca cıkarmamaya dikkat edelim..(cıkan hamurlarla baklava yaptım ve ara katına onları yerleştirdim,sizde isterseniz oyle değerlendirebilirsiniz veya icine ceviz koyarak ayrı bir tepsiye dizebilirsiniz

Şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyalım..Uzerine limon damlatıp ocağın altını acalım kaynayınca ocağın altını kısık ataeşe alıp 10 dakika kaynatalım..
Orta kıvamda bir şerbet olmalı. Şerbeti ılık olarak tatlının uzerine dokun.
Tatlımız 3-4 saat sonra servise hazır

TEREMYAĞ
Pazarda ilk kez tereyağı lezzetini, %100 bitkisel yağların hafifliği ile sunan Teremyağ 1999 yılında raflarla buluştu ve pazarın en onemli inovasyonu oldu. Lansmanından bu yana pazara yenilikler sunan ve bircok ilke imza atan Teremyağ, ailenin yeni uyesi “Teremyağ Gurme Kaymaklı” ile mutfaklarında en lezzetliyi arayanların favorisi olacak. Geniş kullanım alanı ile one cıkan “Teremyağ Gurme Kaymaklı” kahvaltılarda, yemeklerde ve hamur işlerinde hanımların yeni lezzet sırrı olmaya aday.
Kuruluş Tarihi 1999