Cikolatalı baklava

Merhaba hanımlar Size cok pratik bir baklava tarifi veriyorum, cunku bu tatlı olcusu kucuk tepsiye gore.. Ayrıca hem cikolatacıyım hemde şerbetli tatlı seviyorum diyorsanız, buyurun

*1 Cay bardağı zeytin yağı

*1 cay bardağı sut

*1 cay bardağı yoğurt

*1 yumurta

*2 cay kaşığı kabartma tozu

*1 yemek kaşığı sirke

*1 cimdik tuz

*15 kaşık un

*2x25 gr lık kakao

*Acmak icin buğday nişastası(kakaolardan biri nişastaya karıştırılacak)

*Arasına iri cekilmiş ceviz ve

*3-4 Kaşık Nestle chokella Veya sevdiğiniz başka bir krem cikolata

*Ayrıca istenirse 1 cay bardağı damla cikolata (şart değil)

*uzerine 150-200 gr tereyağı (eritilmiş)

Şerbet:

*3,5 su bardağı şeker

*2,5 su bardağı su

*1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

İlk once şerbet yapılır, şeker ve su kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatılır ve indirmeden once limon suyu dokulup, 1-2 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılr.

Zetinyağ, sut, yoğurt, yumurta,sirke, 1 pkt 25 gr lık kakao, kabartma tozu,karıştırılır ve un kaşıkla dikkatlice dokulerek hamur haline getirilir. Yapılan hamur bezelere bolunup 15-20 dk dinlendirilir, (Ben 32 beze yaptım.. ) Actığım bezeler toplam 8 kat olacak şekilde actım. Bezeleri kucuk pasta tabağı buyukluğunde acıp, aralarına kakao ve nişastayı birbirine karıştırıp, bu karışım ile ust uste 4 erli guruplar 8 tane tabak buyukluğunde acılır. (Bolca surulur kakaolu nişastalı karışım)

1. ci 4 lu gurup ile, acabildiğimiz kadar buyuk yufka acıyoruz, yağlanmış tepsiye dikkatlice yerleştiriyoruz, uzerine eritilmiş tereyağını fırca yardımıyla surup, ceviz dokuyoruz, 2.ci ve 3. cu 4lu gurubu da aynı şekilde acıp aralarına erimiş tere yağ surup, ceviz dokup, diğerinin uzerine yerleştirip tekrar fırca yardımı ile yağlayıp, 4. katın da az yağlayıp, benmari usulu eritilmiş cikolatayı hamura suruyoruz. (Cikolatayı isterseniz mikrodalga fırında 1veya 1,5 dk buz cozdurme ayarında eritebilirsiniz) Cikolatanın uzerine ceviz ve damla cikolata serpip, Geri kalan katlardada aynı ilk 4 kattaki işlem yapılır. Sadece ortada cikolata kullanılır. Baklava dilimlenip, uzerine yap dokulur. 200 derece fırında 30-35 dakika kontrol edilerek pişirilir. Soğuyan şerbet uzerine dokulur..
Not: Benim baklavayı yaptığım tepsi 26x35 ebatlarında, yani buyuk dikdortgen borcam ebatı civarı..

Afiyet olsun