Merhaba hanımlar,
Bizim evimizin en sevilen hatta yemeğe gelen misafirlerime de yaptığım garanti corbayla yarışmaya katılmak istedim.
Bilemiyorum sizler tarafından da beğenilir mi?

Cok basit bir corbadır. Yapımı kolay, malzeme listesi az .

MALZEMELER:

2 kaşık tereyağı
1 cay bardağı zeytin yağı
2 kaşık tepeleme un
1.5 litre et suyu yada kemik suyu
1 bardak haşlanmış kuşbaşı yada dananın sevdiğiniz evinizde de olan bir yeri.
1 kucuk havuc
4-5 yeşil soğanın yaprağı

YAPILIŞI:

_ Tencere ocağa konur.
_ 2 kaşık tereyağı eritilir , 1 cay bardağı kadar zeytin yağı ve ardından 2 kaşık un ilave edilir ve kısık ateşte kavrulur.

_ Un kokusu cıkana kadar kavrulmaya devam edilir ve bu karışıma 1,5 litre et suyunu ilave edilerek karıştırmaya ve kaynamasını beklemeye başlanır.

_ Kaynamaya başladıktan sonra 1 kucuk havuc rendelenerek corbamıza eklenir ve havucların yumuşaması ile haşlanmış etlerimiz de eklenir .

_ Tuzunu da bu aşamada attığımız corbamız 3-4 dakika kadar kaynayacak arkadaşlar . Un kavrulmuş olduğu icin daha fazla kaynamasına gerek yok.
_ Ayrı bir kasede 1 kase yoğurt ve 1 yumurta sarısı cırpılır . Corba kaynarken bir tel yardımıyla yoğurt ve yumurta sarısı karışımı , ağır ağır
tencereye eklenir ve hızlıca diğer malzemelere karışması sağlanarak surekli cırpılır.

_ En son olarak da 4-5 adet taze soğanın yeşil kısımları ince ince doğranır . Kaynayan corbaya atılır . 1 kez karıştırılan corbanın altı kapatılır. Yeşil soğanların birazcık diri kalması lazım.

Benim corba da bu kadar arkadaşlar.
Buyukten kucuğe hepimizin severek ictiği corba karşınızda.
Hasta olduğumuzda bize kuvvet vereceğini duşunduğum ve icindeki malzemelerden dolayı gercekten de kuvvet bulduğum corbam.

Diğer katılan arkadaşlara başarılar dilerim .
Hoşca kalın.