Merhaba Sevgili Hanımlar
En başından beri , yeni yarışma corbalar olursa katılacağım demiştim. Aklımda en sevdiğim corba olan kelle paca vardı ama, maalesef kısmet olmadı. Bende yoresel bir corba yapayım dedim. Bu Malatya yoresine ait (aynı zamanda memleketim) bir corba. İsmini, hamuru katlandığında kulağa benzetildiği icin, buradan alıyor. Aynı şehir icinde bu corbayı değişik şekillerde yapanlar var. Bir kısmı mantı corbası gibi yapıyor, bir kısmı da hamurunu ayrı koyuyor erişte gibi, koftesini ayrı. Biz ikinci secenekteki gibi yapıyoruz. Bende oyle yapacağım şimdi. (Anne muhalefetine rağmen )
Hadi Bismillah deyip başlayalım.

Malzemelerimiz

Hamuru icin

Bir su bardağı un

Bir yumurta

Bir tutam tuz

Su

Koftesi icin

250 gr. Cift cekilmiş az yağlı kıyma

Bir sogan rendesi

4 kaşık irmik

Tuz

Karabiber

Terbiyesi icin

Bir su bardağı yogurt

Bir yumurta sarısı

Bir kaşık un

Uzeri icin

2 kaşık tereyağı

Kırmızıbiber

Gelelim yapılışına;
Unu derin bir kaba alıyoruz. Uzerine yumurtayı koyup iyice karıştırıyoruz. Sonra cok az su ekleyip hamurumuzu yoguruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakıp, koftelerimizin yapımına gecelim.

Kofte icin de butun malzemeleri derin bir kaba alıp guzelce yoğuruyoruz. Bu aşamada kıvam tutmazsa elinizi ıslatarak harcı toparlayabilirsiniz. Kofte harclarında su kurtarıcıdır zaten. Sonra fındık buyuklugunde parcalar koparıp yuvalayın.

Buzdolabından cıkardığımız hamurumuzu mantı yufkası kalınlığında acalım. Sonrasında yine mantı yapacak gibi kucuk karelere keselim. Parcaları unlayıp bir tepsiye alalım. Fırına verelim ve kızarana kadar pişirelim.

Derin bir tencereye 2 litre su alıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca bir tatlı kaşığı (damak tadınıza gore) tuz ilave edip, fırından cıkardığımız soğumuş eriştelerimizi atıyoruz. 10 dk. Kaynadıktan sonra koftelerin de 4/3 unu koyuyoruz. (Burda cektiğim fotoyu yanlışlıkla sildiğim icin o kısmı yok maalesef. )Geri kalan kısmını kızartmak icin ayırıyoruz.

Terbiyesi icin gerekli malzemeleri bir kapta cırpıyoruz.

10 dakika da koftelerle birlikte kaynatıyoruz. Sorasında corbanın suyundan bir kepce kadar terbiyesine katıp karıştırıyoruz. Terbiyeyi dokup, hızlıca karıştıyoruz. Kıvamını alana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.

Corbamız kaynarken, bir miktar yağda ayırdığımız kofteleri kızartıyoruz.

Corbamız kıvamını aldıktan sonra, kapatıp, diğer taraftan uzeri icin tereyağını eritip kırmızı biberle kavuruyoruz. Servise aldığımız corbamızın uzerine kızarttığımız koftelerden ve tereyağından dokuyoruz. Veee servise hazır. Afiyet olsun.

Sunumum yeterince iyi olmadı. Annemin yıldırma cabaları sonucu, ''Off bu kadar olsun artık'' deyip cektim resimleri. Kusura bakmayın hanımlar.
Hepinize başarılar diliyorum