Gunde Uc Ayrı Makyaj
Ne az ne cok... Kimi kadınlar yuzlerinde boya surulmemiş yer bırakmazlar. Bu tip kadınların makyaj yaparak neyi ve neden saklamak gerektiğini hep duşunur, merak ederiz.

Bazı kadınlar da yuzlerine asla bir renk, ruj, allık bile surmezler ve onların kendilerini salıp gittkilerini duşunuruz. Ama dudaklarda bir parıltı ve renk her kadına mutlaka hoş bir hava verir. Tabii naturel ve duzgun yapılmış bir makyaj. Ne cok az, ne cok fazla ortasını bulmak. İşte size bir gunde 3 ayrı zaman icin yapılmış hafif ve doğal makyaj onerileri.

Gece, ofiste ve akşamustu 5’ten sonra...

Gece makyajı

Naturellik demek asla bir şey surmemek anlamına gelmiyor. Hafif bir gece makyajında en onemli nokta goz, yanak ya da dudaklardan birine fazlalık vererek, diğerlerini cok daha hafif yapmaktır. Şimdi kirpiklerde bulaşmış rimel modası var. Kaşlarda ise doğallık on planda.
Gozleriniz on plana cıksın istiyorsanız, rimel olarak mutlaka siyahı tercih etmelisiniz. Sade yuze koyu tonlarına yakın bir allık surerek de dikkati yanaklarınıza verir ve goz ve dudaklarınıza en acık tonları surebilirsiniz.

Ofis makyajı

Hafif bir kapatıcı, pudra, allık, bej tonlarında goz farı. Dudaklarda ise cok hafif bir parlatıcıyla gelen pembelik. Ozellikle calışan kadınların sabah yaptıkları makyajı tazeleyecek vakitleri olmadığından, sectikleri tonlar konusunda cok dikkatli olmaları gerekmektedir.

5’ten sonra

Doğal makyaj, gercekten sağlıklı, taze ve ten rengine uygulanan sade bir makyajla hayat buluyor. Akşamsutu makyajı sabah yapılan hafif makyaj ile gecenin cesur ama sade renkleri arasında bir uyum sağlıyor. Mavi tonlarını gozlerinize, bronz tonlarını yuzunuze ve kiraz renkleri dudağınıza uygulayabilirsiniz. Gozlerinize mavi tonlarında far ve kahverengi kalem cekerseniz hem daha fresh hem de daha modern bir gorunum kazanabilirsiniz.

Hollywood sadeliği

Bazı unluler doğal ve sade makyajlarıyla bilinirler. Her unlunun arkasında mutlaka profesyonel bir makyoz bulunur. İşte milyonlarca kozmetik urunlerinin arkasındaki usta parmakların unlu muşterileri icin soyledikleri:

Jennifer Lopez

Jennifer’ın kirpiklerini gunde 2 kez kıvırıyorum. Uclarından başlıyorum daha sonra aşağıdan yukarı doğru kıvırıyorum. Jennifer yuzunde tek renk ve dudağında parlak bal rengi rujlarla muhteşem gorunuyor. Cildi de bal rengi tonlarında olduğu icin dudağına da o renklerde surmeyi tercih ediyorum. Aynı zamanda onun bronz tenine bayılıyorum. Şakaklarına cok az fırca surmem yetiyor.

Gwyneth Paltrow

Tonlarca renk ve fırca ile yuz hatlarını kapatmak yerine, Gwyneth’in T-zone bolgesine fondoten ve sivilcelerine kapatıcı surmeyi daha uygun buluyorum. Goz ve dudaklarına bej tonlarını ve mat pembe kullanmayı seviyorum. Eyeliner olarak ise kahve cizgileri mokka tonlarıyla karıştırmayı seviyorum.