Bu yıl 22 ile 26 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Baku'de yapılacak olan 57'nci Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda'yı 'You and me' adlı şarkısı temsil edecek olan 21 yaşındaki Joan Franka babasının Turk olduğunu soyledi.

Hem Hollanda hem de Turkiye vatandaşı olduğunu soylen Franka "Turkluğumle gurur duyuyorum" dedi.

Babasının Turk olduğu yonunde yazılanlar hakkında Doğan Haber Ajansı'na konuşan Franka, "Babam Ali Kalan, yıllar once Hollanda'da Hollandalı olan annemle evlilik yaptı. Bu evliliğinden ben ve ablam Neslihan dunyaya geldi. Babam yıllar once, biz cok kucukken vefat etti, mezarı Mersin'de" dedi.

İLK FIRSATTA TURKİYE'YE GİDİP BABAMIN MEZARINI ZİYARET ETMEK İSTİYORUM

Franka, "Maddi koşullar nedeni ile bugune kadar Turkiye'ye gitme şansını yakalayamadım. Ama şimdi ilk fırsatta Turkiye'ye gidip babamın mezarını ziyaret etmek istiyorum. Babamı resimlerinden tanıyorum" diye konuştu.

İDOLUM BULENT ERSOY

Bulent Ersoy'un şarkılarını dinlediğini soyleyen Franka, "Ben Turkce konuşamıyorum ama sık sık Bulent Ersoy'un şarkılarını dinlerim. Benim idolum Bulent Ersoy'dur. Ablam Neslihan cok iyi Turkce konuşur. O şimdi bana Turkce oğretmeye calışıyor. Repertuarımda Turkce şarkı yok ama en kısa sure icinde Turkce oğrenip Turkce şarkı soylemeye başlayacağım. 57'nci Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olmayı cok istiyorum. Eğer ben birinci olamazsam Turkiye'nin olması icin dua ederim" diyerek oylamada Turkiye'den de destek beklediğini soyledi.

Hurriyet