Gozler, kaşlar, saclar derken. Erkeklerin, kadınlar da aradığı ve ozellikle dikkat ettiği dudakarıda unutmamak gerekir.

Bir cok kadın vardır ki dudakalrını beğenmez, kimisi estetik olmayı duşunur kimisi ise, maddi gucu olmadığı icin, makyaj cantasın da taşıdığı dudak kalemiyle dudak cercevesi yaparken biraz taşırır, dolgun bir goruntu verir.

Dudaklarınızı ince buluyor ve dolgun gostermek istiyorsanız, tam da size gore bir konuya imzamı atmış bulunmaktayım

Farklı ruj surme teknikleriyle carpıcı veya dolgun dudaklara sahip olabilirsiniz.
Dolgun dudaklar guzel goruntusu ve cekiciliği ile her kadının hayalinde yer alır. Gunumuzun kozmetik malzemeleriyle bıcak altına yatmadan dolgun, bakımlı ve cekici dudaklara dudaklara kavuşmak artık cok kolay. Bunun icin gerekli olan malzemeler krem, dudak kalemi, istenilen renkte ruj, dudak parlatıcı, simli beyaz far yada saydam bir pudra.

1.adım: dudaklar icin krem cok onemlidir. Bunun nedeni dudakları yumuşatması, nemlendirmesi ve catlaklığı onarmasıdır. Dudaklara kremi yedirmek dudak kaleminin de kolay surulmesini sağlar.

2.adım: krem surdukten sonra doğal renkteki bir dudak kalemiyle dudak cevresini cizmek dudağı daha belirgin hale getirir.

3.adım: istenilen renkteki bir ruju surup ustunden parlatıcı uygulamak dudağı tamamen belirginleştirecektir.

4. adım: son olarak rujun ve parlatıcının zamanla yok olmaması ve bozulmaması icin dudağın ortasına hafifce saydam bir pudra ya da simli beyaz bir far uygulayıp dudağa yedirmek istenilen goruntuye kavuşmayı sağlayacaktır.

Gelin bir de Makyaj Teknikleriyle ınce dudakları dolgunlaştırmayı oğrenelim….
Dudaklarınızı makyajınıza uygun bir dudak kalemiyle cevreleyin. Koyu renkler dudağınızı daha acık gosterir. Bu nedenle acık tonlarda ve transparan bir ruj surun. Alt dudağınızın ortasına parlatıcı surerek daha dolgun gorunmesini sağlayabilirsiniz.

Dolgun dudaklara cekicilik kazandırma
Dudaklarınız zaten dolgunsa ve fazla dikkat cekmesini istemiyorsanız ruju dudaklarınızın ortasına surup parmağınızla yana doğru yayın. Ruj yoğun olarak ortada kaldığı icin dudaklarınız daha ufak gorunur.

Ust ince alt kalın dudakları orantılı hale getirme
Ust dudağınızı, dudak cizginizin bir kalem kalınlığı kadar dışından cerceveleyin ve rujunuzu surun. Alt dudağınıza ise dudak kalemi kullanmayın. Boylece ikisi daha dengeli gorunur.

ınce dudaklara sahip iseniz ve makyajsız dolgun gorunsun istiyorsanız, dudaklarınıza tarcın yağı uygulayın. Biraz yakar ama guzellik icin de değer diye duşunuyorum Ve bir de dişlerinizi fırcaladığınız da diş fırcanızla dudaklarınıza masaj yapın, bu hem kan dolaşımın hızlandıracak, dudaklarınızın olu deriyi atmış olmasını sağlayıp, canlı ve dolgun gorunmesini sağlayacaktır…