Arkadaşlar nette dolaşırken Dermoday diye bir siteye rastladım ve iceriğinde bitkisel yağlarla ilgili bir yazı vardı okudum yazının şu kısmı
"Unutmayınız ki bircok bitki ya da cicekten sadece ekstreleri elde edilebilir ve bu son derece zor bir surectir. Bitkisel yağlar genellikle govde,meyve ya da cekirdeklerden elde edilebilir ( Kayısı cekirdeği yağı, Argan yağı ya da shea butter gibi ) ancak ciceklerden yağ elde edebilmek cok zordur. Bunun en guzel orneği ise guldur : sadece 1 gram gul yağı elde edebilmek icin 2000 adet gulun kullanılması gereklidir. Gul , tarımsal uretime uygun bir cicek olduğundan ve kozmetik sektorunde yoğun bir şekilde talep gorduğunden bu yatırım yapılsa da vahşi bir cicek olan Mavi Anemon dan yağ uretildiğini iddia etmek gercekten ulkemiz acısından uzerinde titizlikle duşunulmesi gereken bir konudur.Turkiye' de sadece 1 adet bitki ekstre fabrikası bulunmaktadır ve bu sayının artması gerek kozmetik sektorunun gerekse farmasotik urun sektorunun kaliteli ekstrakt ihtiyacının karşılanması bakımından cok onemlidir. Ancak kabaca bir inceleme yapıldığında yuzlerce bitkinin,meyvenin ve ciceğin yağı ( ki coğu tamamen kokulandırılmış pamuk ya da soya yağıdır ) piyasada sanki "her derde deva" gibi kontrolsuzce satışa sunulabilmektedir. Tuketiciler olarak bu tur yağları kullanmaktan kacınınız ve oncelikle aynı bitki ve ciceğe ait ekstreleri bulmaya calışınız."
bu yazının bir kısmı sadece. Bende doğal diye uzun zamandır bu bitkisel yağları kullanıyorum. Bu yazının bilimsel yonu varsa şayet bizim kullandığımız yağların yemek yağından ne farkı kalıyor. Bu konuda bir bilen varsa yardımcı olabilir mi?akannehir