Yıllar once her yerime illa ki bir yağ surerek iyileşme-duzelme modasına ben de katıldığım icin başıma gelen bir şeyi konu acarak paylaşmak istedim. Hala vucudum icin ceşitli yağlar kullanıyorum ama goz cok hassas.
Goz kapaklarımın icinde ara ara sivilce gibi minicik bir şeyler cıkmaya başladı. Yani gozkapağının gozun saydam tabakasına değen kısmı var ya, hani goremediğimiz iceride. Yok boyle bir acı. Her goz kırpmamda gozumu bıcak ciziyor sanki. Cay, damlalar vs ile geciştiriyorum bir kac gune yine cıkıyor. Daha sonra goz doktoruna gitmek zorunda kaldım ve oğrendim ki kirpik uzatmak icin kullandığım bu yağlar + kirpik dibine yapılan makyaj yani goz icine kalem surme sebebiyle maalesef kirpik diplerindeki o mini minnacık goz yaşı deliklerimi oyle bir tıkamışım ki dışarıya cıkamayan goz yaşı ve deliklerden gelen yağ vs her turlu kalıntı goz kapağı icerisindeki damarlarda ilerleyerek sivilce benzeri minik kitlelere yol acmış.
Bundan kurtulmak icin antibiyotik bir damla ile her gece kirpik diplerimi sildim uzun bir sure(doktorun verdiği), ama hala tam kurtulamadım cunku o tıkanan kanallar hala tıkalı ve ben gozyaşı kuruluğu cekiyorum. Bu da surekli kırmızı gozlere ve gozlerimi kısarak bakmaya sebep oluyor, her gun 4-5 kere suni gozyaşına da para yetişmiyor. Ayrıca bu kanallarda biriken pisliklerden de tam olarak kurtulamayabiliyoruz, yani hepsi atılmıyor vucut tarafından. Ben artık bıraktım kirpiklerimle uğraşmayı, cunku bu son kullandığım damla zaten 3 tuy olan zavallı kirpiklerimi de kırdı azalttı, artık gozlerim kel :90: Hafif guzel bir makyajla idare etmeyi oğrendim ve sizleri de uyarmak istedim.