Fondoten : Kızlar yıl oldu belki halada arayıştayım cildime en uygununu bulamadım malesef..Ben acık ve hassas tenliyim..Cilt yapım karma yuzum cok kuru değil ama yağlıda değil fakat t Bolgem felaket yağlıdır burnum cok gozeneklidir..Kalıcı yazın akmayan ve cildime zarar vermeyen fondoteni arıyorum..Tabi porselen goruntuye kavuşturması pul pul gorunmemesi yegane tercihimdr Nemlendirici olarak Nivea ve Dove kullanıyorum..Makyaj altı bazı olarak pastel kullanıyorum..Bir donem pata kremler cok meşhurdu Avon ve flormarın pata kremiyle porselen goruntuyu yakalıyrdum ancak bu urunler cildimde bozulmalara nedne oldular..bende kullanmayı bıraktım avonun butun urunleri copu boyladı ne yazıkki boşa para akıtmışım Yuzu mahvediyor.. aynı şekilde oriflame de oyle.. Ben Maybelline kopuk fondoten kullanıyorum bu ara kopuk olmasındna dolayı mıdır nedir sevemdm bir turlu cok yoğun geldi zaten aşırı bi kapatma porselen goruntu falan sağlamıyor ne yazıkki..Pastelin stick fondotenini aldım onunda alt tonu kotuydu yuzumu sapsarı gosterdi..MAC ve Kryolan cok ağır geliyor onları onermeyin hic derim denedim gordum bizzat..BOdy shoptan alacaktım yok kapatmıyor yok ucuyor dediler ondanda vazgectm..everyday minerals alacaktım mineral urunler alerji yapabiliyor dediler ondanda vazgectim..Onerilen urunler icinde Loreal True Match,Loreal Infallible,Bioderm photerm krem,Clinique renkli nemlendirici,Maybelline 24,Shiseido,fresh minerals,nars,dior ve max factor extra lasting vardı..Loreallerle max factoru denedim sonuc yine belirsizlik..ucude iyi gibi ama kullananların yarısı memnun yarısı şikayetci..Fresh minerals aşırı pahalı ve alerji yapatr mı korkusundan deneyemedim.Dior,Nars ve Shiseido yu demedim ama bu urunlerden şikayeti olanı gormedim daha bilmiyorum..Bioderm guneş koruyucu urun olunca cok icime sinmedi..Clinique renkli nemlendiriciyide denedim kapatıcılığı hic yok arkadaşımda kapatıcı dedi bilmiyorum kararsızım..Sonuc olarak belirsizlikteyim şimdi birde inglot urunleri ilgimi cekmeye başladı pudrasını kullanıyorum ama fondoteni nasıl bilmiyorum.. Bana bu konuda yardımcı olacak beri gelsin bayanlar

Pudra : Pudra konusunda maybelline,pastel,avon,loreal,catherine arley gecmişim var..ama şu an inglot kullanıyorum ipek gibi cok memnunum..Diğer saydıklarımdan hicbirinden bukadar memnun kalmadım kalıcılık kapatıcılık on numara tavsiye ederm..

Kapatıcı / aydınlatıcı : Kapatıcı ve aydınlatıcı olarak Golden rose,Flormar kullandım..Cok kapatıcım yok bilgimde yok pek..Loreal infallible,Maybelline,inglot ve innova cok revacta onerilenler arasında ama ben kapatıcıda stick ya da kalem aydınlatıcıda likit tercih edenlerdenim onerilerinizi bekleyeceğim..
İşte benim cilt tipim ve resimlerim
makyajsız

makyajlı

Yardımlarınızı bekliyorum...