Soru
Kaşlarım ve kirpiklerim cok dokuluyor. Bu sorunun cozumu nedir? Bige H./Ankara

Cevap
10 gram gliserin yağı, beş gram fındık yağı, beş gram lanolin, beş gram buğday filizi yağı ve beş gram lavantayı iyice karıştırın. Bu karışımı kısık ateşte benmari usulu eritin. Ardından da kucuk bir cam kavanozun icine koyun. Her gece yatmadan once kaşlarınıza ve kirpiklerinize bu karışımı dikkatlice surun. Bu karışım besleyici etkisini kısa surede gosterecektir.

Kuruyan ellere kakaolu recete

Soru
Son gunlerde cildim cok kurudu. Ozellikle ellerimin kuruluğundan şikÂyetciyim. Ellerime iyi gelecek bir receteniz var mı? Gulen K./Antalya

Cevap
50 gram vazelin, 40 gram badem veya zeytin yağı, 10 gram parafin ve 10 gram kakaoyu benmari usulu eritin. Bu karışımı cam bir kutunun icine koyun. Her gun temiz ellerinize iyice yayarak surun. Ardından ellerinizi naylon poşetle sarın ve 15 dakika bu şekilde kalın. Bu formul hem kuruluk probleminize care olacak hem de ellerinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.

Ter kokusunu tarcınla onleyin
Soru
Cok terliyorum. Ne kadar onlem alsam da ter kokuyorum. Bu durum beni cok utandırıyor, insan icine cıkmak istemememe yol acıyor. Sorunumu aşmak icin ne yapabilirim? Yasemin G./Eskişehir

Cevap
Oncelikle baharatlı yiyeceklerden uzak durun ve bol su icin. Ayrıca, sorununuzun nedenini bulmak icin hic vakit kaybetmeden bir doktora gorunun. Haftada bir gun hamama gidip kese yaptırmayı ve her gun kopuk banyosu yapmayı alışkanlık haline getirin. Ayrıca haftada en az uc kez, kuvetinizi suyla doldurun ve icine bir corba kaşığı tarcın serpin. 14 dakika bu suyun icinde dinlendikten sonra durulanın ve kuvetten cıkın. Kurulandıktan sonra ise her zaman kullandığınız vucut kreminin icine bol limon sıkın. Bu kremi cildinize guzelce yedirin. Bu formullerin cok faydasını goreceksiniz.

Siyah noktalardan elma suyuyla kurtulun
Soru
Cildim cok yağlı ve yuzum siyah noktalarla dolu. Bu duruma care olacak basit bir maske tarifiniz var mı? Feyza G./Manisa

Cevap
Bir corba kaşığı beyaz kil, bir tatlı kaşığı elma suyu, bir cay kaşığı kara uzum suyu ve iki damla limon yağını karıştırın. Bu karışımı temizken yuzunuze surup 20 dakika bekletin. Ardından da yuzunuzu ılık suyla yıkayın. Bu formulu hafta da iki kez uygulayın.

Haber: Suna Dumankaya