Cok hassas bir cildim olduğu icin piyasadaki en kaliteli kozmetikleri kullanıyorum. Bu da bana cok pahalıya patlıyor. Fondoten en cok kullandığım makyaj malzemesi. Evde hazırlayabileceğim hem sağlıklı hem de ekonomik bir fondoten tarifiniz varsa benimle paylaşır mısınız?
- 50 GRAM damıtık suyu ya da maden suyunu 60 derecede kaynatın. İcine bıcak kalınlığında allantoin katın. 5 gram balmumunu eritin ve bu karışıma katın. Bıcak kalınlığında turuncu ya da kırmızı gıda boyasını istediğiniz rengi alana kadar azar azar bu karışımın icine katın. Ardından icine 40 gram yağı ekleyin. Bu karışımı cam bir kavanozun icine koyun. Fondoteniniz kullanıma hazır.
Boynunuzdaki kırışıklıklardan maydanozla kurtulun
* BEBEK gibi puruzsuz bir yuzum var ama henuz 30 yaşında olmama rağmen boynum kat kat cizgilerle dolu. Bu cizgileri gizlemek icin kış boyunca boynuma eşarp ya da fular takmak zorunda kalıyorum. Kullandığım kozmetikler de sorunumu cozmuyor. Bana yardımcı olur musunuz? Nuran T./Ankara
- 500 GRAM saf zeytinyağının icine birer tutam taze nane, maydanoz ve fesleğen katın. Bu karışımı, benmari usulu 15 dakika kaynatın. Dort gun beklettikten sonra suzun. İcine bir tulbent batırın ve bu tulbenti temiz boynunuza sarın. Bu şekilde kalabildiğiniz kadar uzun sure kalın. Bu formulu haftada iki kez uygulayın.
Tırnak yiyenlerin ilacı kabak cekirdeği
* Cok stresli bir yapım var ve stresten surekli tırnaklarımı yiyorum. Bu da ellerimin cok cirkin gozukmesine yol acıyor. Eşimle bu yuzden kavga ediyorum. Bu kotu alışkanlığımın onune gecmek icin ne yapabilirim? Necla K./Bursa
- ONCE bir limonun kabuğuyla tırnak etlerinizi ovuşturun. Ardından da tırnaklarınızın kenarlarına kabak cekirdeği yağı surun. Bu formulden her gun yararlanın.
Karın ağrısına zeytinyağı masajı
* Cocuğumun karnı ağrıyor ne yapmalıyım?
- SICAK su, tuz ve zeytinyağı bir kasede karıştırılır. Karışım, ılık ılık cocuğun karnına dairesel şekilde masaj yaparak surulur. Cocuk sırt ustu yatırılır ve birbirine kavuşturulacak şekilde el ve ayakları incitmeden hareket ettirilir.
Sacınızın beyazlamasını sarımsak durdurur
* HENUZ 32 yaşında olmama rağmen saclarımda cok fazla beyaz var. Koyu renk saclı olduğum icin beyazlarım cok belli oluyor. Sacımın beyazlamasını durdurmak icin ne yapabilirim? Tulin M./Bilecik
- BİR adet soğanı ve 5 diş sarımsağı blenderda ezin. İcine bir yumurtanın sarısını ve bir corba kaşığı zeytinyağı ekleyerek krem kıvamına getirin. Ardından sacınıza surup 1 saat bekletin. Bu formulu haftada 1 gun uygulayın.
Hastalıklardan kuşburnuyla korunun
* Hastalıklardan nasıl korunurum?
- BİRER tatlı kaşığı kuşburnu ve hubuskus ile 4 adet kakuleyi, 500 gram suyun icinde uc dakika kaynatıp cay gibi demleyin. Bu karışımdan sabah-akşam birer bardak icmek iyileşme surecinizi hızlandıracaktır. Bu caydan, hastalanmamak icin de yararlanabilirsiniz.