Evettt sevgili kk bayanları size kendi yaptığım ve cok memnun kalarak kullandığım dudağımı yumuşacık yapan doğal mı doğal lip balmımla sizleri tanıştırmak istedim:

Kendisi gorduğunuz gibi cok sevimli, hafif pırıltılı nude tonlarında bir renk oldu. Şimdiiii bunu yapmak icin gerekli malzemeler:

-Bir yemek kaşığı (bu yemek kaşığı bir daha yemek yerken kullanılmayacak, ıvır zıvır işlevlerde elbette kullanılabilir.)
-Bir cay kaşığı, kurdan veya kucuk tahta spatulalar ( Karışımı karıştırmak icin kullanılacak.)
-Bir kağıt(Malzememiz akarsa etraf kirlenmesin.)
-Mum ( Malzemeleri eritmesi icin ısıya ihtiyacımız var.)
-Badem yağı, kayısı yağı, portakal yağı, menekşe yağı vb. ( İcerisine koku vermesi icin ve bakım yapması icin onemli.)
-Bir cay kaşığı dolusu vazelin (Lip balmımızın ana maddesi olur kendisi.)
-Far, ruj, allık, bronzer, pudra, parlatıcı ( Ne renk olmasını istiyorsanız ve elinizde hangisi varsa kullanılabilir.)
-İcerisine koymak icin ağzı kapaklı kucuk bir kap.(Eğer elinizde yoksa watsonslarda 2-3 lira gibi bir fiyata satılıyorlar.)

Şimdide gelelim nasıl yaptığımıza:

-Kullanacağımız far,ruj,allık neyse onceden bir kaşık yardımıyla ne kadar yoğunluk vermesini istiyorsak o kadar kazıyıp kaşığın icine koyuyoruz.
-Bir cay kaşıpı dolusu vazelini aynı kaşığa ekliyoruz.
-Kullanacağımız yağların kapağını acıp yakınımıza bırakıyoruz.
-Kağıdın ustune koyduğumuz mumu yakıp uzerine malzemelerin olduğu kaşığı tutuyoruz.Burada onemli olan kaşığı tam olarak ateşe değdirmeden, ustunden hafif hafif malzemelerin erimesini sağlıyoruz.
-Bu sırada malzemelerin iyice karışması icin karıştırıyoruz ve erimeye yakın istediğimiz gibi en fazla 10 damla kadar yağımızı koyuyoruz.
-Butun malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra kucuk kabımıza dikkatlice elimizi yakmadan dokuyoruz.
-Kabın etrafına bulaşanları silip buzdolabına atıyoruz ve 2 saat sonra lip balmımız gonul rahatlığıyla kullanıma hazırrrr.

Ben kolay anlaşılması icin fazla ayrıntılı anlatmış olabilirim kızlar gozunuz korkmasın 5 dakka bile almıyor yapması. İstediğiniz renkte yapıp cıvıl cıvıl rengarenk kullanabilirsiniz. Bakın bakalım sizde benim gibi cok memnun kalcakmısınız