Maskara uygulamanın bir cok yolu var, ancak hacimli ve uzun gorunen kirpiklerin sırrı once uzunluk veren ardından hacim veren bir maskara uygulamaktan geciyor. Evet sanılanın aksine maskara fırcalarının şekilleri kirpik gorunumunuzu gercekten etkiliyor. Aklında bulundurman gereken tek şey ise ikinci katı ilk kat kurumadan uygulamak. İşte rehberimiz!
Birinci adım: Kirpiklerini kıvır
Bu adımı atlama, cunku daha buyuk gorunen gozlerin sırrı kıvrık kirpiklerde. Kirpik kıvırıcını uc saniye kadar tut ve bırak. İşte bu kadar.
İkinci adım: Primer uygula
Kirpik primerı kirpikleri birbirinden ayırarak, bir sonraki adımda topaklanma olmasını onluyor. Harika.
Ucuncu adım: Uzunluk veren bir maskara tercih et
Maskara fırcanı maskarana pompalamadığından emin ol. Bu maskaranın kurumasına neden olacak. Uygulamaya kirpik diplerinden başla ve zigzag hareketlerle kirpik uclarına doğru cek. Zigzag hareketler kirpiklerinin birbirine yapışmasını onleyecek.
Dorduncu adım: Hacim veren bir maskara ile devam et
Ucuncu adımı bir de hacim veren maskaranla tekrarla. Ancak uygulamayı yaparken ilk katın kurumamasına dikkat et.
Beşinci adım: Alt kirpiklerine de hafifce uygula
Alt kirpiklerini de nazikce maskaranla renklendir. Eğer alt kirpiklerinin yeterince uzun ve koyu olduğunu duşunuyorsan bu adımı gecebilirsin.
Son olarak, eğer beyaz bir tenin ve sarı sacların varsa, siyah yerine kahverengi maskara kullanmayı deneyebilirsin.
Kaynak: makyaj.com