GQ Turkiye Men of the Year gecesinde makyajıyla dikkat ceken Serenay Sarıkaya'nın makyaj sırlarını makyaj sanatcısı Ali Rıza Ozdemir'den dinledik.
Gectiğimiz akşam gercekleştirilen GQ Turkiye Men of the Year 2014 gecesinde ‘Yılın Kadını ’ odulunu kazanan Serenay Sarıkaya ’nın kırmızı derin yırtmaclı tuvaleti kadar sac ve makyajı da eleştirmenlerden tam not aldı.
Makyajının arkasındaki isim, Sarıkaya ’nın bircok farklı moda ve kapak cekimi makyajlarında imzası olan Ali Rıza Ozdemir.

GQ MOTY odul gecesinde, Sarıkaya'ya uyguladığı makyajın tekniklerini adım adım Ozdemir‘den dinledik:
1. Serenay ’ın cildini ve goz altlarını su bazlı bir nemlendirici ile nemlendiriyorum, ardından da makyaj altı bazı surerek, 10 dakika kadar cildin makyaj icin yumuşamasını bekliyorum.
2. Kapatıcı bir fondoten yok, cildi zaten cok guzel. Sadece bej ve gold karışımı bir tonda renkli nemlendirici kullanıyorum.Ten makyajını HD etkili bir pudra ile sabitliyorum.
3. Elmacık kemiklerinin altına koyu bir kahve (Dark coffee) ile kontur yapıyorum, kemik yapısını ortaya cıkardıktan sonar gold-bronz arası bir pudra ile bu sert konturu yumuşatıyorum.
4. Gulduğunde şişen yanak elmalarını sedefli bir urun yardımıyla aydınlatıyorum.
5. Odul toreninde, tum goz kapaklarını bej rengi bir farla boyadım ardından alt ve ust kirpik diplerine siyah kalem surdumve daha sonra uzerine kızıl kahve bir far surerek siyahın sertliğini kırdım, anlayacağınız kalemin netliğini dağıtarak buğulu bir bakış yarattım.
6. Kirpiklerde takma kirpik yok, volum veren bir maskarayı bolca surdum. Kırmızı ve gosterişli bir elbise giydiğinden, goz makyajı da iddialı olduğundan dudakları bej bir rujla renklendirip uzerine bebek pembesi gloss gecerek sadece ışıltı ve ışık verdim.
7. Goz altlarına kapatıcı surmedim, makyjın finalinde goz altlarına sadece aydınlatıcı etkili bir urun kullandım.
8. Serenay ’ın dekoltesine de yoğun kadifemsi bir ışıltı yaratan bir vucut losyonu kullandım.
vogue.com.tr