Konturlama, yuzunu hayal edemeyeceğin kadar değiştirebilir! Ustelik, yalnızca ışığı yansıtma hileleri yaparak bunu başarabilirsin. Defilelerde, dergilerde ya da televizyonlarda gorup ic gecirdiğin mankenlerin belirgin elmacık kemiklerini adımlarımızla kolayca elde et!
Sıra sende
Hep ozendiğin kemikli ve seksi yuz hatlarına kavuşmaya hazır mısın?
Birinci adım: Tazelen
Makyaj uzmanları, sağlıklı bir ışıltı elde etmek icin modeller uzerinde ilk olarak taze ve canlı bir gorunum yaratıyorlar. Bir miktar ışıltı veren serumu fondotenine ya da BB kremine karıştırarak sen de bu gorunume sahip olabilirsin.
İkinci adım: Konturla
Anlatacağımız yontem elmacık kemiklerini yeniden tanımlayarak one cıkarmanın en kolay yolu, fakat kullanılan urun miktarına dikkat edilmeli. "Camurlu" ya da cok koyu bir gorunum elde etmek istemeyiz! İşin puf noktası: Balık yuzunu taklit etmek! Yanaklarını iceri cekerek bu mimiği yaptığında cukur kalan bolgelere, pudra bazlı bir bronz allık uygula. Orta boy ve dar bir fırcayla nazik dokunuşlar yap. 2. Dokunuştan itibaren elmacık kemiklerinin belirginleştiğini goreceksin.
İpucu: Bu işlemi yeterli derecede gun ışığı alan bir yerde gercekleştirmeni oneriyoruz. Aksi takdirde allık fazla kacabilir.
Ucuncu adım: Aydınlat
Elmacık kemiklerini iyice one cıkartacak, opucuğe benzeyen bir mimik yap ve goz cevrenin hemen altındaki elmacık kemiklerinin yuzey bolgesine aydınlatıcı uygula. Bir cizgi halinde cekeceğin aydınlatıcının, orta boy bir fırca yardımıyla yuvarlak hareketler yaparak eşit dağılmasını sağla.
Dorduncu adım: Renklendir
Aydınlatmış olduğun bolgeye pembe tonlarında bir allık uygula. Bu renklendirmek işlemi, kemiklerinin daha da one cıkmasını sağlayarak konturlama tekniğini tamamlıyor. Bunun icin, cildinde daha taze ve canlı bir gorunum elde etmeni sağlayan krem allıklardan yararlanabilirsin.
Dipnot: Dilersen elmacık kemikleri işlemini bitirdikten sonra, burun kemiğinin yan taraflarına ve alnının sac diplerine doğru olan ust kısmına da bronz allık uygulayabilirsin. Boylelikle yuz hatların daha da one cıkacaktır.
kaynak : makyaj.com