* Kopuk: Alkol icerir ve dolayısıyla sacı kurutur. Sacınıza bakım kopukleri kullanmanız daha faydalı olur.

* Jole: Sacın nefes almasını engeller.

* Sprey: Jole ve kopuğe nazaran daha az zararlıdır.

* Serum ve parlatıcı sprey: Saca nem ve yağ kazandırır. Oluşturduğu film etkisiyle sacı korur ve spreyin zararlarını azaltır.

* Kına: Cok zararlıdır ve yaptırılmamalıdır. Sacı kurutur, doğal yağını alır. Eğer yaptırılacaksa uygulama sonrasında yağlı bakım yapılarak saca kaybettiği yağ geri kazandırılmalıdır.

* Boya: Sacı besler, faydalıdır.

* Oreal: Sacı bozar ve zararlıdır.

* Şampuan: Kaliteli şampuanlar tercih edilmelidir cunku sac kendi yağıyla beslenir. Kalitesiz şampuanlar yuksek deterjan oranıyla sacın yağ dengesini bozar. Kaliteli şampuanlar ise sacın yağ dengesine zarar vermeden sadece sacın ustundeki kirleri temizler. Dalga belirginleştirici ve sac duzleştirici şampuan diye bir şey yoktur.

* Sabun: Sac kesinlikle sabunla yıkanmamalıdır. Sabun saca yapışır, nefes almasını engeller. Oysa ki sacın uzerindeki kirlerle birlikte akıp gitmesi gerekir. Sabunla yıkadıktan sonra sacınızı şampuanla yıkasanız bile sabunu arıtamazsınız.

* Sac Kremi: Hicbir şekilde kullanılmamalıdır. Sacların uclarına da kullanılmamalıdır. Cunku sac ucundan nefes alır. Sac kremi sacın nefes almasını engeller.

* 2'si 1 arada şampuan: Kesinlikle kullanılmamalıdır.

* Perma: Yaptırılmamalıdır, ancak yaptırılacaksa da cok iyi yerler tercih edilmelidir. Perma oncesi ve sonrası bakım ihmal edilmemelidir. Ben, işlem gormuş saca perma uygulamam.

* Defruze: Aynı perma gibi zararlıdır.

* Balyaj: Dikkatli yapılırsa herhangi bir zararı yoktur.

* Rofle: Zararı yoktur ancak ben uygulamam.

* Mec: Zararı yoktur ancak ben uygulamam.

* Kaynak: Değişiklik isteyenler yaptırabilir. Hic zararı yoktur. Cok iyi bilen kişiler yapmalıdır. 2 aydan uzun sure kullanılmamalıdır; kullanılırsa ense kokunde ve yanlarda dokulmeler başlar.

* Fon: Cok zararlıdır. Haftada bir defadan fazla uygulanmamalıdır. Evde kendi kendine fon cekmek doğru değildir.

* Maşa ve Pres: Fonden daha fazla tercih edilmelidir. Saca ciddi bir zararı yoktur.