Sac boyası kutularının uzerindeki fotoğrafa bakarak sac boyası aldım fakat renk fotoğraftaki kızım sacının renginde olmadı. Ne yapmalıyım?

Fotoğraftaki modelin kendi sac rengi ile sizin sac renginiz aynı doğal renkte olmayabilir. Boyayı denemeden once kutunun uzerinde deneyin,boyadan sonra saclarınızın nasıl goruneceğini bu şekilde belirleyebilirsiniz.

Saclarımın rengini acarken, urunu biraz daha uzun sure beklettim ve sac derim yandı. Ne yapmalıyım?

Sac renginizi acacağınız zaman, sac derinizi korumak icin işlemden bir gun once sacınızı şampuanlamayın veya fırcalamayın.

Yeni boyadığım saclarımı kepek şampuanı ile yıkadım ve renk tamamen aktı. Neden?

Kepek şampuanları pazardaki en etkili şampuanlardır. Bu nedenle saclarınızı yıkadıktan sonra boya icin en az 24 saat bekleyin. Daha sonra sadece boyalı saclar icin formulize edilmiş kepek şampuanlarını deneyin.

Acık renkli kasket taktığımda guneş ışınlarını uzerime cekiyorum ve cok yanıyorum. Ne yapmalıyım?

Cildiniz guneşe karşı bazı kişilerin cildinden daha hassas olabilir. Bir uzmana gorunun ve guneş ışınlarının etkisini azaltıcı, sizin doğalrenginizden daha koyu urun veya koruyucu onermesini isteyin.

Saclarımı boyattıktan sonra başımda korkunc bir isilik meydana geldi. Ne yapmalıyım?

Coğu urunde hassas malzemeler kullanılsa da sac boyasına karşı allerjiniz olabilir. Tahriş olanı Hidrocortizon iceren kremler kullanabilirsiniz.

Buyuk bir sivilcepatlattım ve şişlik oluştu. Ne yapılabilir?

Gelecek sefere dokunmayın. Kanamayı durdurmak icin bir sure hafifce bastırın veya ufak bir buz koyarak biraz bekleyin.

Bacaklarımdaki tuylerin ice doğru buyumesini ve enfeksiyonu nasıl onlerim?

Epilasyon sonrası tuylerinizi aldıktan sonra bacaklarınızı yıkayın ve cımbızınızı da alkol ile sterilize edin. Cildiniz cok hassas ise, antibiyotik alabilirsiniz.

Evde papaya maskesi yapıp uygulamaya calıştım. Yuzum neden kıpkırmızı oldu?

Oncelikle kızaran yuzunuzu bol sutle yıkayın. Kırmızı bolgelere hidrokortizon iceren krem uygulayın. Yeni urunleri yuzunuze surmeden once kolunuzun hassas bolgesinde test edin.

Duzensiz bir şekilde bronzlaştıcı uyguladım ancak cildim leke leke oldu. Bunu nasıl duzeltebilirim?

Bronzlaştırıcının dağılması icin mineral veya bebek yağını cildinize surun. Daha sonra yeniden bronzlaştırıcı kullanın.

Yuzume tuy dokucu surdum ancak cildimi cok kotu yaktı ve hemen yıkadım. Yenileyici kullandığım icin olabilir mi?

Tuy dokucu ve yenileyici cildi cok hassaslaştırır. Bu tur durumlarla karşılaşmamak icin bir kac gun aralıklarla bunları uygulamanız onerilir.

Kaşlarımı duzeltirken dalgalanma oldu. Oneriniz?

Kaş duzeltme ustalık gerektiren bir iştir. Kaş duzelten kişilerin alması uygun olur. Fazla aldığınız kaşın buyumesini beklerken kaşınızın
renginde far uygulayabilirsiniz.

Manikur sonrası tırnaklarımda enfeksiyon olmasını nasıl onlerim?

Evde alkolle temizlenmiş kendi tırnak duzletici aletlerinizi yanınızda goturmeniz onerilir. Ayrıca, parmaklarınızı bakterilerden korumak icin manikurcunuze tırnaklarınızın cevresindeki olu deriyi cekmemesini soyleyebilirsiniz.

Ayak tırnaklarımı temizledikten sonra tırnaklarım sarardı. Ne Yapmalıyım?

Ayak tırnaklarınızı birkac kez limon suyu ve oksiyenli suyla ıslanmış pamuk ile temizleyin. Gelecek sefere koruyucu ile kaplayın.

Denizde uzun sure geciriyorum, bu nedenle tırnaklarım oldukca kırılganlaşıyor. Ne yapmalıyım?

Uzun sure deniz suyunda kalmak tırnaklarınızı zayıflatır. Tırnaklarınızı koruyucu ve guclendirici urunler kullanın. Zaman zaman denizden uzak durun.

Sac şekillendirici ile saclarıma cekil vermeye calışırken saclarım dolaştı. Saclarımı acmam 2 saat surudu. Nerede yanlış yaptım?

Sac şekillendiriciye cok fazla sac koymuş olabilirsiniz ya da sacınızı sac şekillendiriciye sarmak yerine, sac şekillendiriciyi sacınıza sarmaya calışmış olabilirsiniz. Panik yapmadan doğru şekillendirmeniz yararlı olacaktır.

Sac şekillendiriciyi saclarım ıslakken kullanmaya calıştım ancak olmadı. Ne oldu?

Hic utulerinizi ıslakken utuledikten sonra şekillerinikoruduklarını gordunuz mu? Sac şekillendiriciler saclar kuruyken kullanılmalıdır.

Saclarıma evde perma yaptım. Sacımın bir tarafı birbirine dolaşırken, diğer tarafı da dalgasını kaybetti. Neyi yanlış yaptım?

Saclarınızın tamamını aynı şekilde sarmalısınız. Sağ ve sol ellerimizle aynı şekili veremeyiz bu nedenle perma icin bir arkadaşınızdan yardım
istemeyi unutmayın.

a.s.a.s.a.s.a.s.