Arkadaşlar; bu sayfada sizlerle, yabancı sitelerden yaptığım cevirileri paylaşmak istiyorum. Sac dokulmesi, careleri, sac bakımı ve sacla alakalı olan her turlu konuyu kapsayan zengin icerikli bir sayfa olması niyetindeyim, desteklerinizi bekliyorum.
Sevgiler & Saygılar
SAC DOKULMELERİNE KARŞI HARİCİ TEDAVİ YONTEMLERİ
ALOA VERA:
Hintliler; sac derilerine ve saclarına her gece aloa vera jeli ile masaj yaparlarmış ki saclarının boylesine gur, kalın telli ve sağlıklı olmasının nedeni hep buna bağlanırmış. Bitkibilimciler (şifacılar ya da yabancı bir terimle herbalistler) bu otun, nitrik oksit oluşumunu sağladığı ve superoksit dimutan adlı enzimi icerdiği kanısındalar. Bilim adamları bu iki maddenin bir araya gelerek sac dokulmesini onlediği ve yeni sac oluşumunu başlattığını test edip onaylamışlardır.
SOĞAN:
Yuksek oranda sulfur iceren bu maddenin sacı iyileştirme ozelliği olduğuna ve şayet banyo oncesinde sac derisine yarım baş soğan ile masaj yaptığımızda, bunun, sac gelişimini destekleyeceği bilinir.
KIRMIZI BİBER (Capiscum):
Lapa haline getirilen kırmızı biber, sac derisi kızarana dek masaj yapılır. Bu kan dolaşımını hızlandıracak ve yeni sac oluşumunu sağlayacaktır.
Arkadaşlar, burada kırmızı biberden kasıt, ninelerimizin ipe dizip de kuruttuğu biberlerdir, bakınız bu da fotoğrafıdır.

SAFFLOWER YAĞI
Sac derisine masajla uygulanan bu yağ, sac derisi altındaki kan damarlarını genişleterek daha fazla kan akışına sebep olacaktır. Sac folikulune daha fazla kan gitmesi neticesinde sac sağlığını yitirmeyecek ve yeni sac oluşumu başlayacaktır.
Arkadaşlar ciceğin turkce adını bulamadım (araştırma halindeyim) ama fotoğrafını gorduğunuzde mutlaka tanıyacaksınızdır.

hoşcakalın!