Sacınızı boyarken dikkat etmeniz gerekenler



Hemen her kadın hayatının bir doneminde saclarını boyatmıştır. Kimisi modaya uymak icin, kimisi de değişiklik olsun diye boyatır saclarını. Sizin de saclarınız boyalıysa ya da boyatmayı duşunuyorsanız aşağıdaki bilgilere bir goz atmanızı oneririz.



Boyanırken sac temiz mi yoksa kirli mi olmalı?

Sacınızın temiz ya da kirli olması fark etmez. Her iki durumda da iyi sonuc alabilirsiniz. Ancak boya yapmadan once sacınızda jole, briyantin, sprey, kopuk gibi sac şekillendiricileri varsa fırca yardımıyla temizlemelisiniz. Cunku şekillendiriciler saca yeterli miktarda boyanın nufuz etmesini engeller. Boyanın kalıcılığı kısa sureli olur.

Sac boyası sacı doker mi?

Boya, sacı dokmez. Mevsim değişikliği, fizyolojik rahatsızlıklar, duzensiz beslenme gibi koşullar sacın dokulmesine neden olur.

Cilde bulaşan boyalar nasıl temizlenir?

Sac boyasını uygulamaya başlamadan once sac diplerine nemlendirici krem uygulanabilir. Bekleme suresi sonunda saclar yıkanmadan once veya yıkandıktan sonra nemli bir pamukla boyanın ciltten temizlenmesi kolaylaşır. Nemlendirici krem uygulaması unutulursa, sabunlu bir bez ya da pamuklu yardımı ile boya temizlenebilir.

Kaş ve kirpik boyanabilir mi?

Kaş ve kirpikler hicbir boya ile boyanmaz. Eğer kaşlarınızı boyamak istiyorsanız, ozel olarak hazırlanmış kaş- kirpik boyalarını kullanın.

Boya ne kadar zamanda uygulanmalı?

Sac, ayda yaklaşık 1 cm uzar. 4 ila 5 hafta ara ile sac diplerini boyamak ve sac uclarına rotuş yapmak gerekir.

Kına olanlar boya yapabilir mi?

Kına sacı kaplar ve sac uzerinde bir tabaka oluşturur. Kınayı sactan cıkarmak ise mumkun değildir. Bu nedenle sacınızda kına varsa sac boyası kullanmayın.


Sac renginin daha belirgin olması icin sac boyasından fazla oksidasyon kremi kullanılırsa ne olur?

Boya kutusunun icindeki recetede yazılan miktar ve oranlar en sağlıklı sonucu almak icin idealdir. Bu nedenle farklı bir karışım tavsiye edilmez.