"Sevgili Guzin ablacığım, benim sorunum saclarımla ilgili. Saclarım cok zayıf ve dokulmeye yatkın. Bir sure once bir okurunuza kına maskesi onermiştiniz.

Ben bu formulu kaybettim, acaba bir kez daha yazabilir misiniz? Bir de benim sacımda boya olduğu icin zarar verebileceğini soyluyorlar. Gercekten boyalı saca kına zarar verir mi? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

İSTANBUL'DAN M.

Sevgili kızım, ne yazık ki, daha once de acıkladığım gibi ozel faks ya da mektupla cevap veremiyorum. Senin icin formulu bir kez daha yazacağım ama once boyalı saclara gercekten kına uygulanamayacağını hatırlatayım. Boyanın uzerinden hic değilse bir iki ay gecmesi gerekiyor. Ancak o zaman kına uygulayabilirsin. Yani dip kısımlarında boya hic kalmamalı. Boya ile kına birleştiğinde sacları kırabilir. Zararlı olabilir. Bu nedenle bir sure saclarını boyatmadan beklemeli, oyle kına yapmalısın. Kınadan sonra da yine sacları boyatmadan uzun sure beklemek gerekir. Ama eğer saclarında yoğun beyazlar varsa, yine kınayı oneremem cunku beyazları tam anlamıyla ortmeyecektir.

Bunun dışında kına gercekten saclar icin son derece yararlı, onlara guc ve hacim veren, gurleştiren, dokulmesini onleyen ve muhteşem kızıl parlaklık sağlayan bir maddedir. Ozellikle de şu onereceğim şekilde uygularsan:

250 gr. kına, bir cay bardağı suzulmuş iyi cins zeytinyağı, onceden kaynatılmış birkac soğan kabuğu suyu, bir yumurta bir miktar demlikte kalmış cay suyu. Butun bunları koyu bir bulamac haline getirip akmayacak bir kıvamda sac diplerinden başlayarak butun başa surersin. Saclarını bir naylon torbayla bağlar, en az 2-3 saat bekler, daha sonra sıcak suyla kınayı akıtırsın. Normal şampuanla yıkanıp temizlenirsin. Bu maskeyi 15 gunde bir ya da ayda bir uygulamakta yarar vardır. Ancak daha once de soylediğim gibi sarı saclılar, ya da beyaz saclılara onerilmez. Aksi halde acık kızıl, kırmızıya yakın bir renk elde edilir. Pek hoş olmaz."

HURRİYET GAZETESİNDEN ALINTI DENEYEN VARMI?
OZELLİKLE KIZIL RENK BOYA AKIYOR EN AZINDAN KINA DOĞAL.
EĞER GUZEL Bİ YONTEMSE SUREKLİ UYGULARIM CUNKU KIZIL AKTIĞI İCİN KULLANAMIYORUM.tatlicadiarzutatlicadiarzutatlicadi arzu