araya araya artık deli olucaktım şu sac nasıl dokulmez diye.
bitkisel yağları kullandım ama pek fayda etmedi.
Bende erkek tipi dokulme başlamasına işaretler var.
Bioxcin kullanıyım dedim.Forumları aradım.
Cilthekimi forumunda bioxcin in sadece para tuzağı olduğunu oğrendim.
İsterseniz bakabilirsiniz.
Orda şu ilacı buldum bayada tavsiye ediliyor. sizinlede paylaşıyorum.
Turkiye'de buyuk sac ekim merkezlerinin kullandigi, ABD'de "Gıda ve İlac Kurumu" (Food & Drug Assoc.) den onay alan TEK urundur. %5 Rogaine Minoxidil topical solusyon, dunyaca unlu ilac firması Pfizer tarafından uretilen ve sac dokulmesine karşı etkili olan en iyi ilac olarak kabul edilmektedir. Orjinal ABD uretimidir. 30 gun icinde dokulmeyi durdurur ve 2-4 ay arasında aynı sactan cıkmasını sağlar. 1 kutunun icinde 3 şişe vardır; 1 şişe 1 ay kullanılmaktadır. Kokusuz (Sık kullanılma halinde dahi koku bırakmaz). Damlatıcısı ve kullanma kılavuzu ile birliktedir.
Minoxidil’in androgenetik sac dokulmesi nedeniyle kuculmuş olan kıl koklerini buyulterek ve yeniden kuvvetlendirerek etki yapar. Ayrıca kılların buyume fazını sure olarak uzatarak, belli bir uzunluğa gelmeden dokulmesini engeller. Minoxidil ilk defa damar genişletici etkisi nedeniyle kullanılmaya başlanmış, kıllanmayı artırıcı etkisi gozlenince sacsızlık tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Damar genişletici etkisi ile saclı derideki kan akımını artırdığı icin mi yoksa direkt bir etki olarak mı ortaya cıktığı tartışılmalıdır. %2 ve %5’lik konsantrasyonlar halinde piyasada mevcuttur. Minoxidil su, alkol ve glycol karışımının icinde, sacsız bolgeye surulen bir losyon olarak kullanılmaktadır.
URUNUN KULLANIMI
(Rogaine) Minoxidil Nasıl Kullanılmalıdır ?
Sabah kullanımı: Rogaine'i saca uygulanmadan once sac derinizin kuru olmasına dikkat ediniz. Bundan dolayı sacınızı yıkadıktan sonra havlu ya da sac kurutma makinesi ile iyice kurulayınız.
Kutu ile birlikte gelen tubu(applicator) 1mL cizgisine kadar doldurunuz.
Solusyonu saca değil deriye uygulayınız . Bunu yapmak icin aşağıdakileri dikkat ediniz
Rogaine'i kullanacağınız bolgedeki sacları elinizle toplayarak 1,5 cm aralıklarla ayırın.
Bir elinizle sacları yukarıda tutarak diğer elinizle Rogaine'i sac derisine uygulayın.
Solusyonu deriye tam olarak uygulamak icin parmak uclarıyla sıvıyı oval hareketlerle deriye iyice yedirin. Bu her zaman icin gerekli degildir. Eğer dikkatli bır şekilde tubu kullandıysanız elinizle ovalamaya gerek yoktur.
Rogaine'nin deri tarafından absorbe edilmesi icin 15 ile 20 dakika arasında bekleyin. Bu bekleme suresinden sonra sacınız icin jole gibi diğer sac bakım urunlerini kullanabilirsiniz
Akşam kullanımı: Yukaridaki maddelerden 1 den 3 e kadar olani aynen yapin. Uygun olcude, yani 1 mL kullanmaya dikkat edin.
Rogaine'den en iyi verimi almak icin saca uygulanan solusyonun tamamen kuruması gereklidir. Akşam kullanımından sonra sonra sıvı kurumadan hemen yatılması durumunda solusyon yastığa bulaşıp bundan da yuze teması durumunda istenmeyen rahatsızlıklar ile karşılaşırsınız.
Uyumadan once sıvının tamamen kurumasi icin bekleyiniz. En iyi verimi nasıl alırsınız
Sabah ve aksam olmak uzere gunde iki kez hergun Rogain'i kullanin ve her seferinde sadece 1 ml kullanin.
Miktarindan fazla ya da gunde 2 defadan fazla kullanmak Rogaine kullanımının verimini degistirmeyecektir hatta alacağınız verimi azaltacaktır.
Sac derinizi temiz tutmak icin sacınızı hergun yıkayın.
Uzun dişli taraklar kullanın. Kısa dişli ya da yuvarlak sac fırcaları sacın cabuk kırılmasına sebeb olur. 4.Rogaine kullanımından sonra mutlaka elinizi bol sabunlu suyla yıkayın
Rogaine kullandiktan sonra 4 saat icinde saclarınızı yıkamayın.
Hergun kullanın. Eger bir gun unutursanız ya da uygulamassanız ertesi gun yine 2 defa uygulayiniz. Unutarak gecirdiğiniz gun icinde 2 defa daha fazla uygulamak alınacak verimi duşurur.
Rogaine'i kulanmaya basladığınız ilk 2 hafta icinde eğer normalinden daha fazla bir sac dokulmesi gorurseniz telaşlanmayin. Bu sac hucrelerinin yenilenmesi ile oluşan normal bir durumdur.
sizlerde arıyın internette baya guzel diye duydum.
fiyatı yuksek ama kel kalmaktan iyidir ne bileyim.
sizinde fikirlerinizi bekliyorum.
kullananlar ya da fikri olanlara.s.