'Sac Boyası Kel Etti' Yorumu

Aşağıdaki haber 19 Temmuz Perşembe gunu Posta Gazetesi'nden alınmıştır..

"Bilecik'te liseli Gamze Ozdil (17) 10 ay once bir marketten mavi ve siyah renkte iki sac boyası satın aldı. Gamze boyaları karıştırıp saclarına surdu.. 3 gun sonra sac diplerinde kaşıntı başlayan genc kızın sacları dokulmeye başladı.. Gamze'nin uc ay sonra tepesinde hic sac kalmadı.. Gittiği doktor Gamze'ye "sac boyası kalitesizmiş " alerji yapmış dedi.. Kel kalınca kendisini eve hapseden genc kızın ailesi ismini vermedikleri sac boyası ureten firmaya tazminat davası acacak.."

Resimleri gorunce zaten insanın kanı donuyor.... Nasıl olabiliyor sac boyası sac dokuyor... Alerji testi yapmadan mı boya saca suruluyor ya da kullanıcı hatasından mı? Tazminat davasında firma avukatları kullanıcıya prospektusu okutacak ve diyecek ki; "Kullanmadan once talimatları okudunuz mu? Cevap ne olursa olsun ikinici soruda belli; "Peki, alerji testi yapmanız gerektiğini okumanıza rağmen yapmadınız mı?" Malesef kulanıcı ihmali ile alakalı olarak dava firmanın lehine kapanacak..

peki ya bu genc kız 5-10 katı fazla para vererek saclarınız kuafore boyatsaydı ve sacları yansaydı.. O zaman ki tazminat davasının sonucları ne olurdu..

Hic aklınıza geldimi ya da buna benzer bir duygu yaşadınız mı? Malesef hayatınızda en az bir kez bu duruma duşme olasılığınız ulkemizde cok fazla... Biz salon olarak kopan yanan ya da kazaya uğrayan saclara ucretsiz sac bakımı yaparak mağdur durumdaki insanlara yardım etmeye calışıyoruz. Sac gercekten hayatımızda cok onemli yer ediyor. Nasredin hocanın da dediği gibi devir "ye kurkum ye devri" oyleyse dış gorunumumuz onemli illa ki pahalı kıyafetler değil hoş bir sac kesimi parlak ve sağlıklı ozenle taranmış bir sac bile sağlıklı olsun bizim olsun.. Sizce de oyle değil mi?

Peki, kopan bir sac onaralabilir mi?.. Evet, bu olabilir. 4 aşamalı bitkisel ve dunyaca unlu bir marka bu sonucu veriyor ve kopan sac sapasağlam ve guclu bir hale geliyor.. Ve umarım ulkemizdeki yasalarda ozellikle kuaforlerde sacları yanan veya zarar goren insanları korumak adına yeniden duzenlenebilir..

Tekrar ediyorum eğer saclarınız herhangi bir sebepten cok zarar gorduyse salonumuza gelip bahsettiğim mukemmel ve kuvvetli sac bakımını yaptırabilirsiniz..

Bana bir şey olmaz demeyi bırakıp benim gibi sac sağlığına meraklı mukemmel urunler tercih eden bir kuafor tercih edin..

Saygılarımla..