COVER BİR PARCA İLE MUZİKSEVERLERLE BULUŞMA FİKRİ NASIL OLUŞTU?
Herkese merhaba sevgili PowerTurk izleyicileri 'Kendine İyi Bak ' isimli yepyeni cover şarkım ile karşınızdayım bu sefer. Benim icin cok onemli, cok değerli bir proje buyuk bir sorumluluk. Ahmet Kaya'nın efsaneleşmiş şarkısını yeniden kendi uslubumca kendi duygularımı dile getirebildiğim şekilde sizlere sundum. 'Kendine İyi Bak' şarkısını soyleme fikri nasıl oluştu diye sorular oluyor? Buna buradan bir cevap vermek isterim. Bu sene yaptığım yoğun bir Anadolu konserleri serisi oldu, ozellikle Guneydoğu'da bulunan muziksever dostlarımız,kardeşlerimizden konserler sonrasında yoğun mesajlar gelmeye başladı. Hep bir Ahmet Kaya şarkısı soylemem uzerine ricalar başladı kucuk, buyuk, genc, yaşlı o kadar cok mesaj aldık ki bununla ilgili aylar icerisinde. Bu mesajlar arttıkca , bu mesajlar arttıkca ben bu isteklere cevap vermek istedim. Bir araştırma icerisine girdik, ben de Ahmet Kaya'nın cok sevdiğim şarkılarından biri olan 'Kendine İyi Bak' uzerinde odaklandım. Ondan sonra sıra geldi geldi onu nasıl yapacağıma. Onu en iyi, en duygusal şekilde yapmak icin ve gunumuze, yeni jenarasyona uyarlayabilmek icin elimden geleni yaptım. Tabii ki buradan tekrar teşekkur etmek istiyorum, sevgili Gulten Kaya bu şarkının iznini bize verdi ve cok beğenerek vermesi de beni ayrıca cesaretlendirdi.
ŞARKININ VIDEO KLİP HİKAYESİNDEN BİZLERE BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?
Klipte cok farklı bir senaryo belki bugune kadar hep bir ayrılık şarkısı ya da başka başka bir cok sebepleri bizlere yansıtan bir şarkı olarak dinlendi ama ben bunu daha dıramatik bir hikaye ile birleştirmek istedim. Aslında yaşanmış iki hikayenin birbirine gecmesi ile bir senaryo hayata gecirdim. Birazı benim hayatımdan birazı da cok sevdiğim bir dostumun hayatından cok dramatik bir hikayenin birleşimi oldu bu klip. Oynarken cok duygulandık, cekerken cok duygulandık, montajlarken ayrı duygulandım. Galiba seyredenlerde gercekten cok duygulanıyorlar. Boyle ozel bir calışma oldu. Umarım beğenmişsinizdir.
PEKİ KLİP CEKİMLERİ NEREDE GECEKLEŞTİ?
Klibin hikaye bolumunun genelini Gebze Universitesi'nde bir ağaclık alanda cektik. Bir bolumunu bir yolda cektik, o işte dramatik trafik kazasının olduğu bolum. Hastane bolumunu de Umraniye Platoları'nda cektik. Bu klipte cok sevilen oyuncu ve benim cok değerli dostum Sema Ozturk eşlik etti. Rize'den Merve Balcı'da bizlerle beraber klipte yer aldı. Gercekten buyuk emekler verildi bu klip icin. Umarım sizde beğenirsiniz, seversiniz ve bir şeyler hissedersiniz ama cok uzulmezsiniz cunku birazcık uzucu bir klip olabilir.
BAHADIR TATLIOZ YORUMU İLE 'KENDİNE İYİ BAK' DİNLEYİCİLER TARAFINDAN NASIL KARŞILANDI?
Cover calışmaların hemen geri donuşleri cok pozitif olmayabiliyor bazen. Ben bu konuda cok şanslıyım negatif cok az yorum aldım.Cunku alışılmış orjinal bir versiyon var. O versiyona cok alışık ve cok seven insanlar cok guzel bir şey yapsan da yadırgadıkları icin ilk algı olmamış olabiliyor. Ama ne mutlu ki bana sonrası icin o olmamış diyenlerin bircoğundan şoyle mesajlar gormeye başladım; ilk başta dinlemiştim, olmadığını duşunmuştum ama dort, beş kere dinleyince devamlı dinleme isteği başladı ve devamlı bunu dinliyorum diye mesajlar alıyorum. Burada işte cover'lara biraz şans vermek lazım. Cunku bambaşka bir tarzda bambaşka bir insan soyluyor sonucta. Şuna dikkat etmek gerektiğini duşunuyorum bizlere yani kendi adıma soyluyorum bunu; iyi niyetle mi yaptık, gercekten duygu ile mi yaptık, butun meslek aşkımızla mı yaptık buyun mesele burada, ben bunu gercekten meslek aşkım ile hayata gecirdim.
'KENDİNE İYİ BAK' SONRASINDA SEVENLERİNİZİ NE BEKLİYOR ?
Ben gercekten cok planlı hareket eden bir insan değilim. Hazırda album şarkıları varken bir anda araya bir cover şarkısı soktum. Bundan sonra bambaşka bir şey gelebilir, albumden bir şey gelebilir. Yıldız Tilbe'nin albumunde 'Bir Alo De'yi seslendirmiştim biliyorsunuz ona klip cekebilirim. O kadar değişken ki ruh halim her şey olabilir.
İnternetHaberleri
- ReadBull.net
- TV, Sinema ve Sanat
- Müzik
- ROPORTAJLAR *Bahadır Tatlıoz