UZUN BİR ARANIN ARDINDAN 'DUNYA' ALBUMU İLE SEVENLERİNİZLE BULUŞTUNUZ. DUNYA'NIN HAZIRLIK AŞAMASINDAN BİRAZ BAHSEDELİM.
Bu album aslında son bir bucuk senedir yoğun bir şekilde kaydedilmiş bir album. Ama baktığınız zaman icinde son yedi sekiz senedir yapılmış şarkılar biraz demlene demlene aslında bugune kadar gelmiş bir album ''Dunya''. Son bir bucuk senede de albumun birlikte produktorluğunu ustlendiğim sevgili dostum Alen Konakoğlu ile ozellikle cok yoğun calışarak ve sahnede senelerdir benimle birlikte olan yine dostlarım Selim Oztunc ve Gokhan Buyukkara ile bir grup mantığında oturup tek tek, adım adım ilerlettiğimiz bir album. Şarkıları ben masaya yatırdım sonra beraber onları son haline getirdik. Bu surecte onlardan da şarkılar albume ekledik Selim Oztunc'un turkusu ''Kara Orman'', Alen Konakoğlu ile beraber yaptığımız 'Yanmaya Hazırım' ve 'Kanatlarımla Dunya'yı Sarsam' albume benim ve eşim Erdal Yıldırım'ın bestelerinin dışında eklenmiş şarkılar. Cok keyifli bir surecti acıkcası ozellikle uzun bir aradan sonra album yapıyor olmak bana gercekten iyi geldi, calışıyor olmak ve yeniden uretiyor olmak yoğun bir şekilde ve cok inanarak yaptığım album icin bu kadar emek veriyor olmak gercekten iyi hissettirdi şu anda da sonunda dinleyici ile buluştuğu icin cok mutluyum.
ALBUM KAC ŞARKIDAN OLUŞUYOR?
Album on altı şarkıdan oluşuyor, on bir yeni şarkı var beş tane de benim ilk iki albumunden dinleyicilerin sevip sahiplendiği şarkılar var aslında. 'Olum Kapımı Calmasa da, beni ilk tanıdıkları şarkı 'Keşfi Alem', 'Sessizce' , 'Su Gibi' ve 'Tum Şehir Ağladı' bunların yeniden yorumlanması var. Kimisinin daha akustik bir versiyonu var, kimisi tamamen orjinalinden 'Sessizce ' orneğin tamamen farklı orjinalinden bunlar albumun kapanış şarkıları. On bir tane yepyeni şarkı bekliyor dinleyicileri. Album genel olarak aslında ortak bir dil butunluğu olan bir album olmasının dışında farklı şarkıları da icinde barındırıyor. Sozel olarak da yine kendi icinde tutarlı olan ve butun olarak dinlendiğinde biraz daha bence anlamlı olan bir album. Biraz ben şey diye yorumluyorum yani işte kırk yaşlarında bir insan, kadın ve annenin yaşadıklarının aslında dunya'nın ve ulkenin icinden gectiği yıllarda yaşadığı şeylerin yansıması olarak yorumluyorum.
ALBUMUN CIKIŞ PARCASI OLAN 'DUNYA' MUZİKSEVERLERE NE MESAJ VERİYOR?
'Dunya' soz olarak aslında icinde yaşadığımız gezegenimiz olan dunya icinde yaşadığımız gezegenimize aslında ne kadar kotu baktığımızı biraz onun kendi dilinde anlatan icinde yaşayan bizlerin birbirimize de ne kadar kotu baktığımızı anlatan bir şarkı. Ne kendimize iyi bakıyoruz, ne ona iyi bakıyoruz ve geleceğe ya da cocuklarımıza da cok iyi sonuclar bırakmıyoruz. Bence insanlığın geleceği ile ilgili bilim adamlarının da defalarca uyarılarını yaptığı gibi cok ciddi sonucları olacak diye duşunuyorum ve dunya'nın icinde yaşayan tum canlıların... Biliyorsunuz ki kuresel iklim değişikliği ile beraber bir suru hayvan da aslında varlığını surdurmekte, doğal koşullarda yaşamakta zorluk cekiyor. Ama ne yazık ki biz insanlar butun bu gerceklerle ilgili onlemler almaktan kacınıyoruz.Dolayısıyla 'Dunya' butun bunlara kendi acımızdan eleştiri getirdiğimiz bir şarkı.
BİRAZ DA VIDEO KLİP İLE İLGİLİ KONUŞALIM. KLİBİN YONETMENLİĞİNİ KİM USTLENDİ?
'Dunya'nın' klip cekimi iki gun surdu. Gokhan Palas tarafından cekildi video klip. Birgun Belgrad Ormanlarında, birgun de Halic Dershanesi'nde cekildi. Onun dışında ceşitli goruntuler kullandık. Az once anlattığım dunya'da olup biten ve bizleri uzen vicdanımızı sorgulamamız gerektiren gerceklikleri goz onune seren goruntuler vardı. Gokhan Palas ile calışmak cok keyifliydi ilk defa birlikte calışma şansımız oldu, o da şarkıyı cok sevdiği icin cok sahiplendi bu işi. Bence keyiflide bir iş oldu umarım dinleyenlerde severler.
SEVENLERİNİZ KONSERLER TAKVİMİNİZİ NERELERDEN TAKİP EDEBİLİR?
Şubat ayında albumun lansman turnesi olacak. Hangi şehirler ve hangi tarihlerde olacağımızı sosyal medya hesaplarımızdan onumuzdeki gunlerde duyuracağız.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- ROPORTAJLAR(Dunya Albumu ile) *Aslı Gokyokuş